Pečený plnený králik - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečený plnený králik

Maspoma

Králika umyjeme a nasolíme. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme. Pridáme jednu nakrájanú cibuľu a dusíme do sklovita. Potom pridáme nakrájané kuracie pečienky. K udusenej pečienke pridáme namočené a nakrájané pečivo, nasekanú petržlenovú vňať, vajíčka a ochutíme tymianom. Králika naplníme plnkou a otvor zašijeme. Cibule a zemiaky očistíme a nakrájame. Na pekáč dáme olej, položíme naň naplneného králika, na ktorého poukladáme plátky slaninky a obložíme ho cibuľou a zemiakmi. Pridáme cesnak, bobkový list, tymian, rozmarín a dochucovadlo. Môžeme podliať vodou. Takto pripraveného králika zakryjeme alobalom a pečieme na 180-200 stupňov Celzia asi hodinu. Potom ho odokryjeme a pečieme ďalšiu hodinu.

Maspoma

Šéfkuchár: Alena Šichmanová | Recept z epizódy: 14. 11. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu