Ingrediencie
- 1 králika,
- 3 vajcia,
- 500 g kuracích pečienok,
- 150 g slaninky,
- 4 cibule,
- 1 kg zemiakov,
- 4 rožky,
- petržlenovú vňať,
- tymian,
- rozmarín,
- bobkový list,
- olej,
- dochucovadlo Dobrota,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečený plnený králik
Králika umyjeme a nasolíme. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme. Pridáme jednu nakrájanú cibuľu a dusíme do sklovita. Potom pridáme nakrájané kuracie pečienky. K udusenej pečienke pridáme namočené a nakrájané pečivo, nasekanú petržlenovú vňať, vajíčka a ochutíme tymianom. Králika naplníme plnkou a otvor zašijeme. Cibule a zemiaky očistíme a nakrájame. Na pekáč dáme olej, položíme naň naplneného králika, na ktorého poukladáme plátky slaninky a obložíme ho cibuľou a zemiakmi. Pridáme cesnak, bobkový list, tymian, rozmarín a dochucovadlo. Môžeme podliať vodou. Takto pripraveného králika zakryjeme alobalom a pečieme na 180-200 stupňov Celzia asi hodinu. Potom ho odokryjeme a pečieme ďalšiu hodinu.
Šéfkuchár: Alena Šichmanová | Recept z epizódy: 14. 11. 2010
Ingrediencie
- 1 králika,
- 3 vajcia,
- 500 g kuracích pečienok,
- 150 g slaninky,
- 4 cibule,
- 1 kg zemiakov,
- 4 rožky,
- petržlenovú vňať,
- tymian,
- rozmarín,
- bobkový list,
- olej,
- dochucovadlo Dobrota,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame