Ingrediencie
- králik (naporciovaný)
- hrsť čiernych olív
- 4-5 podlhovastých paradajok
- rozmarín
- cesnak
- čierne korenie
- soľ
- 4 PL hladkej múky
- olej
- zemiaky
- maslo
- soľ
- mlieko
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečený králik na víne so zemiakovou kašou
Do múky pridáme soľ, čierne korenie, vetvičku nasekaného rozmarínu a zmesou obalíme králika. Obaleného králika opečieme (priamo v zapekacej mise) na rozpálenom oleji do zlatista. Ďalej pridáme rozmarín, nasekaný cesnak, nakrájané olivy a nakoniec nakrájané paradajky. Necháme chvíľku prehriať, potom zalejeme vínom, ktoré necháme zovrieť. Prikryjeme pokrievkou, vložíme do rúry, ktorá je zohriata na 190 stupňov a pečieme 25 až 30 minút. Po vybratí skontrolujeme omáčku, ak je príliš vodová, necháme ju ešte zredukovať.
Zemiaky uvaríme v slanej vode a rozmixujeme ich s trochou masla a mlieka.
Šéfkuchár: Stanislav Požgay | Recept z epizódy: 18. 04. 2016
Ingrediencie
- králik (naporciovaný)
- hrsť čiernych olív
- 4-5 podlhovastých paradajok
- rozmarín
- cesnak
- čierne korenie
- soľ
- 4 PL hladkej múky
- olej
- zemiaky
- maslo
- soľ
- mlieko
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame