Pečený králik na víne so zemiakovou kašou - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečený králik na víne so zemiakovou kašou

Maspoma

Do múky pridáme soľ, čierne korenie, vetvičku nasekaného rozmarínu a zmesou obalíme králika. Obaleného králika opečieme (priamo v zapekacej mise) na rozpálenom oleji do zlatista. Ďalej pridáme rozmarín, nasekaný cesnak, nakrájané olivy a nakoniec nakrájané paradajky.  Necháme chvíľku prehriať, potom zalejeme vínom, ktoré necháme zovrieť. Prikryjeme pokrievkou, vložíme do rúry, ktorá je zohriata na 190 stupňov a pečieme 25 až 30 minút. Po vybratí skontrolujeme omáčku, ak je príliš vodová, necháme ju ešte  zredukovať.

Zemiaky uvaríme v slanej vode a rozmixujeme ich s trochou masla a mlieka.

Maspoma

Šéfkuchár: Stanislav Požgay | Recept z epizódy: 18. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu