Králik načierno so zemiakovými plackami - Tajomstvo mojej kuchyne

Králik načierno so zemiakovými plackami

Maspoma

Mäso vykostíme, osolíme, okoreníme, naplníme slaninou, bylinkami, zabalíme a pečieme na tuku. Maslo zmiešame s masťou a restujeme na ňom nakrájanú zeleninu spolu s kosťami z králika. Zalejeme vodou, dochutíme bylinkami, vložíme mäsové závitky a varíme. Podlievame vínom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s kosťami z kastróla. Do omáčky pridáme slivkový lekvár, ocot, prípadne cukor a ešte krátko povaríme. Potom omáčku rozmixujeme. Vložíme do nej naspäť mäso, pridáme sušené slivky namočené v rume a necháme prejsť varom. Môžeme pridať aj hrsť mandlí.
Zemiaky uvaríme a nastrúhame najemno. Osolíme, pridáme škrob, múku, vajcia a vypracujeme cesto. Na doske posypanej múkou urobíme z cesta valec, z ktorého odkrajujeme kúsky, formujeme z nich placky, ktoré smažíme na tuku z oboch strán.

Maspoma

Šéfkuchár: Henrich Slezák | Recept z epizódy: 16. 02. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu