Ingrediencie
- 4 králičie stehná,
- 150 g slaniny,
- koreňová zelenina (½ zeleru ,1 petržlen, 2 mrkvy),
- 2 PL masla,
- 2 PL masti,
- 2 cibule,
- 2 PL cukru,
- soľ,
- korenie,
- 5 PL slivkového lekváru,
- bobkový list,
- tymián,
- rozmarín,
- 2 PL octu,
- 100 ml červeného vína,
- hrsť sušených sliviek,
- hrsť mandlí,
- 2 PL rumu,
- 3 PL zásmažky,
- na placky:
- 1 kg zemiakov,
- 300 g hrubej múky,
- 1 PL zemiakového škrobu,
- 2 vajcia,
- soľ,
- tuk na smaženie placiek
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Králik načierno so zemiakovými plackami
Mäso vykostíme, osolíme, okoreníme, naplníme slaninou, bylinkami, zabalíme a pečieme na tuku. Maslo zmiešame s masťou a restujeme na ňom nakrájanú zeleninu spolu s kosťami z králika. Zalejeme vodou, dochutíme bylinkami, vložíme mäsové závitky a varíme. Podlievame vínom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s kosťami z kastróla. Do omáčky pridáme slivkový lekvár, ocot, prípadne cukor a ešte krátko povaríme. Potom omáčku rozmixujeme. Vložíme do nej naspäť mäso, pridáme sušené slivky namočené v rume a necháme prejsť varom. Môžeme pridať aj hrsť mandlí.
Zemiaky uvaríme a nastrúhame najemno. Osolíme, pridáme škrob, múku, vajcia a vypracujeme cesto. Na doske posypanej múkou urobíme z cesta valec, z ktorého odkrajujeme kúsky, formujeme z nich placky, ktoré smažíme na tuku z oboch strán.
Šéfkuchár: Henrich Slezák | Recept z epizódy: 16. 02. 2013
Ingrediencie
- 4 králičie stehná,
- 150 g slaniny,
- koreňová zelenina (½ zeleru ,1 petržlen, 2 mrkvy),
- 2 PL masla,
- 2 PL masti,
- 2 cibule,
- 2 PL cukru,
- soľ,
- korenie,
- 5 PL slivkového lekváru,
- bobkový list,
- tymián,
- rozmarín,
- 2 PL octu,
- 100 ml červeného vína,
- hrsť sušených sliviek,
- hrsť mandlí,
- 2 PL rumu,
- 3 PL zásmažky,
- na placky:
- 1 kg zemiakov,
- 300 g hrubej múky,
- 1 PL zemiakového škrobu,
- 2 vajcia,
- soľ,
- tuk na smaženie placiek
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame