Ingrediencie
- stehná a panenka z králika,
- 200 g králičích pečienok,
- 1 biela bageta,
- medvedí cesnak,
- 50 ml bieleho vína,
- 4 veľké zemiaky,
- 100 g prosciutta,
- hrsť lieskovcov,
- 1 PL medu,
- maslo,
- 225 ml 33% smotany,
- špargľa,
- mladý cukrový hrášok,
- mrkva,
- reďkovka,
- soľ, korenie,
- tymián
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Králik na jarnej lúke
Králika vykostíme, odblaníme a pripravíme si z neho kapsičky. Pečienky nakrájame a orestujeme na olivovom oleji, podlejeme bielym vínom, pridáme kúsok vetvičky tymianu, osolíme a ešte chvíľku podusíme. Potom preložíme do misy a pridáme pokrájanú bagetu, sušené slivky, posekaný medvedí cesnak, 125 ml smotany, osolíme a premiešame. Touto zmesou naplníme králičie kapsičky, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme variť do hrnca s vriacou vodou cca na 10 minút.
Panenky vyrežeme, očistíme, zvinieme do rolády s prosciuttom, naplníme medvedím cesnakom a opečieme na panvičke s olivovým olejom z každej strany.
Zemiaky, uvarené a nakrájané na kocky, rozmixujeme s medvedím cesnakom a cca 100 ml smotany, ochutíme soľou, príp. korením.
Špargľu, reďkovku aj s listami, sladký hrášok a hobliny mrkvy orestujeme na masle a pridáme 1 PL medu a 50 ml bieleho vína.
Na pesto podrvíme v mažiari medvedí cesnak, lieskovce, 2 PL olivového oleja (príp. môžeme pridať trošku parmezánu), dochutíme soľou a korením.
Podávame plnené králičie kapsičky s rolkami prosciutta, glazovanou zeleninou s pyré z medvedieho cesnaku a pestom.
Šéfkuchár: Michaela Králiková | Recept z epizódy: 26. 04. 2015
Ingrediencie
- stehná a panenka z králika,
- 200 g králičích pečienok,
- 1 biela bageta,
- medvedí cesnak,
- 50 ml bieleho vína,
- 4 veľké zemiaky,
- 100 g prosciutta,
- hrsť lieskovcov,
- 1 PL medu,
- maslo,
- 225 ml 33% smotany,
- špargľa,
- mladý cukrový hrášok,
- mrkva,
- reďkovka,
- soľ, korenie,
- tymián
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame