Ingrediencie
- na tumbet:
- 5 paradajok
- 1 konzerva drvených paradajok
- 2 cibule
- 1 kg zemiakov
- 4 väčšie papriky
- 3 baklažány
- 2 cukety
- soľ
- olivový olej
- čierne korenie
- bylinky (rozmarín, šalvia, tymian, bobkový list)
- 2 PL kryštálového cukru
- 4 strúčiky cesnaku
- na jahňa:
- 2 menšie vykostené jahňacie stehná
- 2 hlávky cesnaku
- olivový olej
- 2 PL pesta
- bylinky (rozmarín, tymian, šalvia)
- 200 ml červeného vína
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tumbet s grilovaným jahňacím mäsom
Na olivovom oleji podusíme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané paradajky a bylinky. Neskôr prilejeme drvené paradajky a zredukujeme. Nakoniec dochutíme cukrom, soľou, korením a cesnakom. Ostanú zeleninu nakrájame na tenké plátky, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme. Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom, na spodok uložíme opečené zemiaky, zalejeme paradajkovou omáčkou, naukladáme baklažán, zalejeme omáčkou, ďalej opečenú papriku, zalejeme omáčkou a posledná je vrstva cukety, taktiež zaliata omáčkou. Pečieme približne 40 minút.
Vykostené stehná osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a olivovým olejom a prudko opečieme na grile. Mäso preložíme do pekáča, pridáme bylinky, hlavičku cesnaku, potrieme pestom, zalejeme červeným vínom, prikryjeme alobalom a približne 30 minút pečieme.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 14. 10. 2018
Ingrediencie
- na tumbet:
- 5 paradajok
- 1 konzerva drvených paradajok
- 2 cibule
- 1 kg zemiakov
- 4 väčšie papriky
- 3 baklažány
- 2 cukety
- soľ
- olivový olej
- čierne korenie
- bylinky (rozmarín, šalvia, tymian, bobkový list)
- 2 PL kryštálového cukru
- 4 strúčiky cesnaku
- na jahňa:
- 2 menšie vykostené jahňacie stehná
- 2 hlávky cesnaku
- olivový olej
- 2 PL pesta
- bylinky (rozmarín, tymian, šalvia)
- 200 ml červeného vína
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame