Ingrediencie
- na jahňací chrbát:
- 250 g jahňacieho chrbta
- soľ
- čierne korenie
- na zemiakovú espumu:
- 200 g zemiakov
- 100 ml mlieka
- 200 ml smotany
- 15 g masla
- 1 g muškátového orecha
- soľ
- čierne korenie
- na bryndzovú kroketu:
- 30 g bryndze
- 5 g pažítky
- 5 g múky
- 2 vajcia
- 10 g strúhanky
- 15 g kukuričných lupienkov
- 400 ml oleja
- na demi glace:
- kosti
- koreňová zelenina (cibuľa, mrkva, zeler, petržlen)
- Ajvar
- na omáčku zo zázvoru a bourbonu:
- 10 g zázvoru
- 40 ml bourbonu
- 60 ml jablkového džúsu
- 25 g cukru
- soľ
- čierne korenie
- 200 ml demi glace
- na restované hríby s foie gras:
- 50 g čerstvých hríbov
- 30 g foie grass
- 5 g masla
- soľ
- čierne korenie
- +
- 1 šalotka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečený jahňací chrbát s bryndzovou kroketou a restovanými hríbmi s foie grass
Jahňací chrbát očistíme od kostí , ktoré odložíme, pretože ich použijeme na prípravu demi glace. Osolíme, okoreníme a opekáme na grile pri teplote 200 C° asi 8 minút. Na zemiakovú espumu uvaríme zemiaky a prepasírujeme. Zmiešame s mliekom, maslom, smotanou a dochutíme koreninami.
Na bryndzové krokety zmiešame bryndzu s pažítkou a urobíme guľôčky. Obalíme ich v múke, vajíčku, dvakrát v strúhanke a raz v kukuričných lupienkoch. Vysmažíme v oleji.
Šalotku blanšírujeme v osolenej vode. Ochladíme a opečieme.
Na demi glace opečieme kosti, zalejeme vodou a varíme 6 hodín. Postupne redukujeme , aby sme dostali hustý vývar. Orestujeme koreňovú zeleninu, spolu so zeleninou orestujeme aj ajvar (rajčinový pretlak) a zalejeme vývarom. Necháme hodinu a pol variť pri teplote 95°C.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na omáčku z cukru spravíme karamel. Podlejeme jablkovým džúsom, burbonom, pridáme nastrúhaný zázvor a prilejeme vopred pripravený demi glace. Dochutíme, zredukujeme a precedíme.
Na masle restujeme na kocky nakrájane hríby s foie grass a dochutíme.
Jahňací chrbát servírujeme so zemiakovou espumou, bryndzovou kroketou , pečenou šalotkou a hríbmi s foie grass, všetko jemne preliate omáčkou.
Šéfkuchár: Matúš Kobolka | Recept z epizódy: 25. 11. 2018
Ingrediencie
- na jahňací chrbát:
- 250 g jahňacieho chrbta
- soľ
- čierne korenie
- na zemiakovú espumu:
- 200 g zemiakov
- 100 ml mlieka
- 200 ml smotany
- 15 g masla
- 1 g muškátového orecha
- soľ
- čierne korenie
- na bryndzovú kroketu:
- 30 g bryndze
- 5 g pažítky
- 5 g múky
- 2 vajcia
- 10 g strúhanky
- 15 g kukuričných lupienkov
- 400 ml oleja
- na demi glace:
- kosti
- koreňová zelenina (cibuľa, mrkva, zeler, petržlen)
- Ajvar
- na omáčku zo zázvoru a bourbonu:
- 10 g zázvoru
- 40 ml bourbonu
- 60 ml jablkového džúsu
- 25 g cukru
- soľ
- čierne korenie
- 200 ml demi glace
- na restované hríby s foie gras:
- 50 g čerstvých hríbov
- 30 g foie grass
- 5 g masla
- soľ
- čierne korenie
- +
- 1 šalotka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame