Ingrediencie
- 500 g jahňacieho stehna bez kosti,
- 2 hlavičky cesnaku,
- olivový olej,
- čerstvý tymian,
- zelená čakanka,
- 100 g masla,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- 1 červená paprika
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňacie stehno na tymiáne
Jahňacie stehno nakrájame na plátky a asi hodinu marinujeme v zmesi olivového oleja a čerstvého tymianu. Na masle podusíme lístky čakanky, podlejeme vodou, pridáme neošúpané strúčiky cesnaku a dusíme. Ďalšie maslo rozpustíme, opečieme na ňom mäso z oboch strán do zlatista, preložíme do zapekacej misy, pridáme časť opečeného cesnaku a dáme ešte na cca 10 minút zapiecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Červenú papriku nakrájame na jemné kocky, udusíme na masle, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Hotovú prepasírujeme. Jahňacie cesto podávame s čakankou, cesnakom a paprikovým dipom.
Šéfkuchár: Zuzana Krónerova | Recept z epizódy: 08. 04. 2012
Ingrediencie
- 500 g jahňacieho stehna bez kosti,
- 2 hlavičky cesnaku,
- olivový olej,
- čerstvý tymian,
- zelená čakanka,
- 100 g masla,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- 1 červená paprika
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame