Ingrediencie
- jahňacie plece,
- 1 rožok,
- 100 ml sladkej smotany,
- 2 vajcia,
- 150 g čerstvého špenátu,
- 1 mrkva,
- cibuľa,
- cesnak,
- rozmarín,
- tymián,
- soľ,
- čierne mleté korenie,
- 200 g fazuľových lúskov,
- 2 PL masla,
- 2 PL strúhanky,
- 200 ml bieleho vína,
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňacie pliecko so špenátom
Rožok nakrájame a zalejeme smotanou. Plece vykostíme a vytvoríme plát, ktorý osolíme a okoreníme. Odrezky pomelieme spolu s tymiánom, rozmarínom, kúskom cibule, 3 strúčikmi cesnaku a čerstvým špenátom. Do zmesi pridáme namočený rožok, 1 vajce, strúhanku a naplníme ňou plát mäsa, zrolujeme ho a dáme do alobalu. Do pekáča dáme nakrájanú mrkvu, zvyšok cibule, cesnaku, tymián, rozmarín, pokvapkáme olejom, podlejeme vínom, uložíme mäso v alobale a pečieme asi 1 hodinu pri 160 stupňoch. Hotové mäso odbalíme a narýchlo opečieme na oleji na panvici. Výpek z pekáča zredukujeme a podávame ako omáčku k mäsu spolu s fazuľovými luskami, ktoré sme asi 3 minúty varili v horúcej vode, potom rýchlo schladili v ľadovej vode a pred podávaním sme ich ohriali na masle.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 25. 03. 2012
Ingrediencie
- jahňacie plece,
- 1 rožok,
- 100 ml sladkej smotany,
- 2 vajcia,
- 150 g čerstvého špenátu,
- 1 mrkva,
- cibuľa,
- cesnak,
- rozmarín,
- tymián,
- soľ,
- čierne mleté korenie,
- 200 g fazuľových lúskov,
- 2 PL masla,
- 2 PL strúhanky,
- 200 ml bieleho vína,
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame