Ingrediencie
- 1,5 kg jahňacieho pliecka
- 200 g cibule
- 300 g rajčín
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 mrkvy
- 1/2 zeleru
- 150 g zelených fazuliek
- 2 väčšie zemiaky
- tymian, soľ, čierne korenie
- 1 PL Solamylu
- 70 g rajčinového pretlaku
- 200 ml bieleho vína
- 1/2 l vývaru z jahňacích kostí
- 3 PL oleja
- príp. feferónka
- petržlenová vňať
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňacie pliecko Navarin
Postup: Pliecko vykostíme. Kosti dáme variť, mäso nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Zeleninu a zemiaky tiež nakrájame na kocky.
Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mäso a orestujeme ho spolu s rajčinovým pretlakom. Potom pridáme tymian, podľa chuti nakrájanú feferónku, zalejeme vínom a vývarom. Varíme v tlakovom hrnci približne 1/2 hodiny, potom pridáme nakrájanú zeleninu a varíme ešte 15 minút. Zahustíme Solamylom a povaríme ešte približne 3 minúty. Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťkou.
Šéfkuchár: | Recept z epizódy: 19. 02. 2017
Ingrediencie
- 1,5 kg jahňacieho pliecka
- 200 g cibule
- 300 g rajčín
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 mrkvy
- 1/2 zeleru
- 150 g zelených fazuliek
- 2 väčšie zemiaky
- tymian, soľ, čierne korenie
- 1 PL Solamylu
- 70 g rajčinového pretlaku
- 200 ml bieleho vína
- 1/2 l vývaru z jahňacích kostí
- 3 PL oleja
- príp. feferónka
- petržlenová vňať
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame