Ingrediencie
- 4 ks jahňacích kotliet,
- 1 hlávku cesnaku,
- soľ,
- čierne korenie,
- rozmarín,
- tymian,
- 2 cibule,
- olivový olej,
- farebné papriky,
- 150 g sušených sliviek,
- 2 feferónky
- Príloha:
- ryža natural,
- vylúpané vlašské orechy a mandle
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňacie kotlety so slivkovou omáčkou výtvarníkov Jara Jeleneka a Andrej Augustína
Z byliniek, cesnaku a olivového oleja urobíme pác, v ktorom necháme marinovať kotlety. Odstáte ich opečieme na oleji z oboch strán, podlejeme vodou, prípadne vínom a dusíme. Papriku nakrájame nadrobno. Na panvicu dáme olivový olej, cesnak, nakrájanú cibuľu, papriku a všetko spolu podusíme. Pridáme nadrobno nasekané sušené slivky a feferónky. Podlejeme trochou vody a dusíme. Kotlety podávame so slivkovou omáčkou a ryžou natural, ktorú posypeme nasucho opraženými mandľami a orechmi.
Šéfkuchár: Andrej Augustín | Recept z epizódy: 21. 03. 2010
Ingrediencie
- 4 ks jahňacích kotliet,
- 1 hlávku cesnaku,
- soľ,
- čierne korenie,
- rozmarín,
- tymian,
- 2 cibule,
- olivový olej,
- farebné papriky,
- 150 g sušených sliviek,
- 2 feferónky
- Príloha:
- ryža natural,
- vylúpané vlašské orechy a mandle
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame