Ingrediencie
- na kolienko:
- 2 jahňacie kolienka (1 kg)
- 330 ml piva
- 3 cibule
- 4 mrkvy
- ¼ zeleru
- 3 petržleny
- hrsť fazuľových strúčikov
- 3 PL pretlaku
- 1-2 PL zemiakového škrobu
- soľ
- nové korenie
- čierne korenie (mleté aj celé)
- rozmarín
- muškátový orech
- bobkový list
- olej
- maslo
- na polentu:
- 600 ml mlieka
- 76 g polenty
- 40 g masla
- 72 g žĺtkov
- 54 g bielkov
- soľ
- muškátový orech
- 3 PL nastrúhaného syra
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňacie kolienko na pive
Jahňacie kolienka umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Pridáme časť nakrájanej koreňovej zeleniny, čerstvý rozmarín, bobkový list a nastrúhaný muškátový orech. Všetko spolu orestujeme. Do tlakového hrnca nalejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler , zľahka opečieme a primiešame rajčinový pretlak. Vložíme kolienka so zeleninou zalejeme pivom, príp. vodou, dosolíme, dochutíme novým a celým čiernym korením , hrniec zavrieme a dusíme 30-40 minút. Keď sú kolienka hotové vyberieme , scedíme výpek, omáčku zredukujeme a zahustíme zemiakovým škrobom.
Na polentu necháme zovrieť mlieko, pridáme polentu, premiešame a odstavíme. Žĺtky s bielkami rozšľaháme, vmiešame do zmesi, dochutíme maslom a osolíme. Polentu nalejeme do misiek, posypeme muškátovým orechom a poukladáme na plech s vodou. Pečieme vo vodnom kúpeli pri 100 stupňoch Celzia približne 30-40 minút. Po upečení posypeme postrúhaným syrom.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Do vriacej osolenej vody dáme variť uvarenú koreňovú zeleninu a fazuľové lusky. Pred podávaním ju prehrejeme na masle. Kolienka podávame spolu so zeleninou, preliate omáčkou a ako prílohu polentu.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 19. 03. 2018
Ingrediencie
- na kolienko:
- 2 jahňacie kolienka (1 kg)
- 330 ml piva
- 3 cibule
- 4 mrkvy
- ¼ zeleru
- 3 petržleny
- hrsť fazuľových strúčikov
- 3 PL pretlaku
- 1-2 PL zemiakového škrobu
- soľ
- nové korenie
- čierne korenie (mleté aj celé)
- rozmarín
- muškátový orech
- bobkový list
- olej
- maslo
- na polentu:
- 600 ml mlieka
- 76 g polenty
- 40 g masla
- 72 g žĺtkov
- 54 g bielkov
- soľ
- muškátový orech
- 3 PL nastrúhaného syra
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame