Jahňacie kolienko na pive - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahňacie kolienko na pive

Maspoma

 Jahňacie kolienka umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Pridáme časť nakrájanej koreňovej zeleniny, čerstvý rozmarín, bobkový list a nastrúhaný muškátový orech. Všetko spolu orestujeme. Do tlakového hrnca nalejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler , zľahka opečieme a primiešame rajčinový pretlak.  Vložíme kolienka so zeleninou zalejeme pivom, príp. vodou, dosolíme, dochutíme novým a celým čiernym korením , hrniec zavrieme a dusíme 30-40 minút.  Keď sú kolienka hotové vyberieme , scedíme výpek, omáčku zredukujeme a zahustíme zemiakovým škrobom.

Na polentu necháme zovrieť mlieko, pridáme polentu, premiešame  a odstavíme. Žĺtky s bielkami rozšľaháme, vmiešame do zmesi, dochutíme maslom a osolíme. Polentu nalejeme do misiek, posypeme muškátovým orechom a poukladáme na plech s vodou. Pečieme vo vodnom kúpeli pri 100 stupňoch Celzia približne 30-40 minút. Po upečení posypeme postrúhaným syrom.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Do vriacej osolenej vody dáme variť uvarenú koreňovú zeleninu a fazuľové lusky. Pred podávaním ju prehrejeme na masle. Kolienka podávame spolu so zeleninou, preliate omáčkou a ako prílohu polentu.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 19. 03. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu