Ingrediencie
- 4 jahňacie kolienka
- 3 PL masti
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2-3 menšie mrkvy
- 2 kúsky stonkového zeleru
- 2 PL hnedého trstinového cukru
- 3-4 PL paradajkového pretlaku
- 250 ml tmavého piva
- 250 ml vývaru
- 2 ČL dijonskej horčice
- 2 PL hladkej múky
- maslo
- petržlenová vňať
- bazalka
- rasca celá
- 3 bobkové listy
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 1 PL hrubej soli
- čierne mleté korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňacie kolienko na čiernom pive
Jahňacie kolienka osušíme, osolíme a okoreníme. Masť zohrejeme, opečieme na nej kolienka zo všetkých strán, preložíme do pekáča, dochutíme bobkovým listom a čerstvým rozmarínom. Zeleninu očistíme, nakrájame a opražíme vo výpeku. Prisypeme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Ďalej pridáme paradajkový pretlak, rascu, pivo a vývar. Prevaríme a necháme redukovať. Zmesou zalejeme jahňacie kolienka a prikryté pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 1-2 hodiny (podľa veľkosti kolienok). Po upečení kolienka vyberieme, šťavu z výpeku prepasírujeme a prelejeme do hrnca. Pridáme horčicu, zahustíme múkou, povaríme a odstavíme. Na záver dochutíme trochou masla, nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou. Mäso servírujeme preliate omáčkou a ako prílohu cesnakové uzlíky.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 03. 2022
Ingrediencie
- 4 jahňacie kolienka
- 3 PL masti
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2-3 menšie mrkvy
- 2 kúsky stonkového zeleru
- 2 PL hnedého trstinového cukru
- 3-4 PL paradajkového pretlaku
- 250 ml tmavého piva
- 250 ml vývaru
- 2 ČL dijonskej horčice
- 2 PL hladkej múky
- maslo
- petržlenová vňať
- bazalka
- rasca celá
- 3 bobkové listy
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 1 PL hrubej soli
- čierne mleté korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame