Jahňacie kolienko na čiernom pive - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahňacie kolienko na čiernom pive

Maspoma

Jahňacie kolienka osušíme, osolíme a okoreníme. Masť zohrejeme, opečieme na nej kolienka zo všetkých strán, preložíme do pekáča, dochutíme bobkovým listom a čerstvým rozmarínom. Zeleninu očistíme, nakrájame a opražíme vo výpeku. Prisypeme cukor, ktorý necháme skaramelizovať.  Ďalej pridáme paradajkový pretlak, rascu, pivo a vývar. Prevaríme a necháme redukovať.  Zmesou zalejeme jahňacie kolienka a prikryté pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 1-2 hodiny (podľa veľkosti kolienok). Po upečení kolienka vyberieme, šťavu z výpeku prepasírujeme a prelejeme do hrnca. Pridáme horčicu, zahustíme múkou, povaríme a odstavíme. Na záver dochutíme trochou masla, nasekanou petržlenovou vňaťou  a bazalkou. Mäso servírujeme preliate omáčkou  a ako prílohu cesnakové uzlíky.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 03. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu