Ingrediencie
- 4 plátky jahňacích filiet
- 100 g kuracích pŕs
- hrsť špenátu
- pár kociek ľadu
- 8 plátkov oravskej slaniny
- 150 ml šľahačkovej smotany
- 2 veľké pláty bieleho toastového chleba (Tramezzino)
- 4 PL oleja
- 1 zemiak
- 1/4 zeleru
- 2 petržleny
- 2 vajcia
- 3 KL Solamylu
- 2 PL hladkej múky
- olej na vyprážanie placiek
- 200 ml červeného vína
- 2 šalotky
- PL masla
- 2 KL cukru
- tymian
- rozmarín
- granulovaný cesnak
- soľ
- korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňacie filety v chlebovom ceste a zelerové placky
Kuracie prsia pomelieme a potom ich preložíme do ručného sekáča, pridáme kocky ľadu, šľahačkovú smotanu , hrsť špenátu, osolíme a ešte dobre rozmixujeme. Jahňacie filety osolíme a narýchlo opečieme na oleji. Dochutíme tymianom, rozmarínom a granulovaným cesnakom. Chlebový plát potrieme rozmixovaným kuracím mäsom. Uložíme naň plátky slaniny a ešte jednu vrstvu mixovaného mäsa. Do stredu položíme 2 pláty jahňacích filiet, ktoré sú tiež spojené kuracím mäsom a zbalíme do rolády. Takto vytvoríme 2 rolády. Na panvici na oleji rolády rýchlo opečieme, preložíme na pekáč a dopekáme v rúre pri 180 stupňoch asi 15-20 min.
Placky: Nastrúhame petržlen, zeler a zemiak. Pridáme 2 vajíčka, soľ, korenie, 1 KL Solamylu a na zahustenie asi 2 PL hladkej múky. Robíme malé placky, ktoré vyprážame na oleji.
Omáčka: Nakrájanú šalotku opečieme na masle. Pridáme červené víno , 1-2 KL cukru, 1 KL Solamylu, osolíme , pridáme rozmarín a redukujeme.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 06. 03. 2016
Ingrediencie
- 4 plátky jahňacích filiet
- 100 g kuracích pŕs
- hrsť špenátu
- pár kociek ľadu
- 8 plátkov oravskej slaniny
- 150 ml šľahačkovej smotany
- 2 veľké pláty bieleho toastového chleba (Tramezzino)
- 4 PL oleja
- 1 zemiak
- 1/4 zeleru
- 2 petržleny
- 2 vajcia
- 3 KL Solamylu
- 2 PL hladkej múky
- olej na vyprážanie placiek
- 200 ml červeného vína
- 2 šalotky
- PL masla
- 2 KL cukru
- tymian
- rozmarín
- granulovaný cesnak
- soľ
- korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame