Ingrediencie
- 4 ks jahňacích kotliet,
- 300 g polenty,
- 4 PL olivového oleja,
- 1 citrón,
- cesnak,
- rozmarín,
- 1 l vývaru,
- 2 PL masla,
- soľ,
- muškátový orech,
- na omáčku Aioli:
- 1 strúčik cesnaku,
- 2 PL majonézy,
- 2 PL olivového oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňacie á la plancha s polentou
V mažiari rozdrvíme cesnak, rozmarín, pridáme šťavu z citróna, olej, soľ a zmiešame. Do tejto marinády dáme jahňacie kotlety na cca 20 min. Potom kotlety krátko opečieme z oboch strán, tak aby zostali v strede ružové. Polentu uvaríme za stáleho miešania vo vývare, na záver dochutíme maslom a muškátovým orechom. K mäsu podávame omáčku Aioli, ktorú pripravíme zmiešaním majonézy, cesnaku a olivového oleja.
Šéfkuchár: Marcel Forgáč | Recept z epizódy: 09. 12. 2012
Ingrediencie
- 4 ks jahňacích kotliet,
- 300 g polenty,
- 4 PL olivového oleja,
- 1 citrón,
- cesnak,
- rozmarín,
- 1 l vývaru,
- 2 PL masla,
- soľ,
- muškátový orech,
- na omáčku Aioli:
- 1 strúčik cesnaku,
- 2 PL majonézy,
- 2 PL olivového oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame