Ingrediencie
- 600 g jahňacieho chrbta
- soľ
- čierne korenie
- vetvička tymianu a rozmarínu
- plátky bieleho toastového chleba
- cesnak
- 4 PL oleja
- 200 g baby špenátu
- na fáš:
- 250 g teľacieho pleca
- 150 ml sladkej smotany
- soľ, čierne korenie
- 1 vajce
- koreňová zelenina (mrkva , zeler, petržlen )
- príloha: kapusta Pakchoi, maslo, zemiaky, rozmarín
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňací chrbát v chlebovom ceste s Pakchoi a pečeným zemiakom
Postup:
Faš: Pomleté teľacie plece osolíme, okoreníme, necháme riadne vychladiť a potom ho so
smotanou pomixujeme, pridáme vajce a na drobné kocky nakrájanú koreňovú zeleninu , ktorú sme opiekli vo výpeku s jahňacieho mäsa.
Jahňací chrbát osolíme, okoreníme , potrieme cesnakom a krátko opečieme na oleji. Pridáme aj bylinky. Toastový chlieb rozvaľkáme, potrieme ho fášou , na ňu položíme listový špenát a jahňací chrbát. Zrolujeme a roládu opečieme na panvici do zlatista z každej strany. Potom ju preložíme do pekáča a pečieme pri 180 stupňoch približne 30 minút, pokiaľ mäso nie je v strede ružové. Podávame s kapustou Pakchoi opečenou na masle a s pečeným zemiakom na rozmaríne.
Šéfkuchár: Martin Synak | Recept z epizódy: 20. 05. 2017
Ingrediencie
- 600 g jahňacieho chrbta
- soľ
- čierne korenie
- vetvička tymianu a rozmarínu
- plátky bieleho toastového chleba
- cesnak
- 4 PL oleja
- 200 g baby špenátu
- na fáš:
- 250 g teľacieho pleca
- 150 ml sladkej smotany
- soľ, čierne korenie
- 1 vajce
- koreňová zelenina (mrkva , zeler, petržlen )
- príloha: kapusta Pakchoi, maslo, zemiaky, rozmarín
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame