Ingrediencie
- 600 g jahňacieho chrbta,
- čerstvý rozmarín, tymián, šalvia, petržlenová vňať,
- 150 g žltých cherry paradajok,
- 150 g červených cherry paradajok,
- 1 zväzok jarnej cibuľky,
- 2 hlavičky cesnaku,
- 1 limetka,
- 200 ml olivového oleja,
- soľ,
- cukor,
- mleté čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňací chrbát na rozmaríne s paradajkovým ceviche a bylinkovým cesnakom
Mäso vykostíme, nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Na panvičke rozohrejeme olej, opečieme celé strúčiky cesnaku a podusíme. Potom pridáme bylinky ( tymián, šalviu, rozmarín ) a pomaličky dusíme ešte asi 20 minút. V druhej panvici na oleji narýchlo opečieme mäso z oboch strán, odstavíme a necháme dôjsť. Bylinky z prvej panvice opatrne vyberieme a necháme ich usušiť na obrúsku.
Z limetky, cukru a olivového oleja vymiešame marinádu, do ktorej vložíme všetky cherry paradajky nakrájané na štvrtiny, necháme chvíľku odstáť a pridáme aj nakrájanú jarnú cibuľku.
Podávame jahňacie mäso, ozdobené dusenými bylinkami, s paradajkovým šalátom a cesnakmi v bylinkovom oleji.
Šéfkuchár: Peter Dudáš | Recept z epizódy: 07. 04. 2013
Ingrediencie
- 600 g jahňacieho chrbta,
- čerstvý rozmarín, tymián, šalvia, petržlenová vňať,
- 150 g žltých cherry paradajok,
- 150 g červených cherry paradajok,
- 1 zväzok jarnej cibuľky,
- 2 hlavičky cesnaku,
- 1 limetka,
- 200 ml olivového oleja,
- soľ,
- cukor,
- mleté čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame