Ingrediencie
- 500 g surových zemiakov
- 250 g hydinovej šunky
- 2 vajcia
- 100 g hrubej múky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- hrsť medvedieho cesnaku
- majoránka
- soľ
- čierne korenie
- rasca celá
- ½ citróna
- kvások (20 g droždia, ½ PL kryštálového cukru, teplá voda)
- bravčová masť na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy
- na šalát:
- ½ hlávky čerstvej kapusty
- 1 cibuľa
- 1 PL medu
- 1 PL trstinového kryštálového cukru
- 2 PL jablčného octu
- soľ
- čierne korenie
- rasca celá
- bazalka
- 2 PL slnečnicového oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zemiaková baba s hydinovou šunkou
Zemiaky nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby neoxidovali. Vyžmýkame cez gázu alebo čistú utierku, vložíme do misy, pridáme vajcia, nadrobno nasekaný medvedí cesnak, nastrúhané dva strúčiky cesnaku a múku. Premiešame, dochutíme soľou, rascou, majoránkov a čiernym korením. Nakoniec primiešame kvások.
Na panvici opečieme cibuľku s cesnakom do zlatista a pridáme na kocky nakrájanú hydinovú šunku, orestujeme a pridáme k zmesi. Všetko dobre, ale zľahka premiešame.
Hotové cesto vylejeme na pekáč vymastený bravčovou masťou a vysypaný strúhankou a necháme prikryté asi 10 minút vykysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme približne 20-30 minút. Počas pečenia kontrolujeme.
Kapustu nakrájame na tenké rezančeky, osolíme a utlačíme na dno misky, aby pustila šťavu. Potom pridáme cukor, celú rascu (jemne nasekanú), bazalku, med, ocot, olej, čierne korenie, nadrobno nasekanú cibuľku a v prípade potreby troška vody. Všetko dobre premiešame a necháme postáť.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 18. 03. 2020
Ingrediencie
- 500 g surových zemiakov
- 250 g hydinovej šunky
- 2 vajcia
- 100 g hrubej múky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- hrsť medvedieho cesnaku
- majoránka
- soľ
- čierne korenie
- rasca celá
- ½ citróna
- kvások (20 g droždia, ½ PL kryštálového cukru, teplá voda)
- bravčová masť na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy
- na šalát:
- ½ hlávky čerstvej kapusty
- 1 cibuľa
- 1 PL medu
- 1 PL trstinového kryštálového cukru
- 2 PL jablčného octu
- soľ
- čierne korenie
- rasca celá
- bazalka
- 2 PL slnečnicového oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame