Zemiaková baba s hydinovou šunkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Zemiaková baba s hydinovou šunkou

Maspoma

Zemiaky nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby neoxidovali. Vyžmýkame cez gázu alebo čistú utierku, vložíme do misy, pridáme vajcia, nadrobno nasekaný medvedí cesnak, nastrúhané dva strúčiky cesnaku a múku. Premiešame, dochutíme soľou, rascou, majoránkov a čiernym korením. Nakoniec primiešame  kvások.

Na panvici opečieme cibuľku s cesnakom do zlatista a pridáme na kocky nakrájanú hydinovú šunku, orestujeme a pridáme k zmesi. Všetko dobre, ale zľahka premiešame.

Hotové cesto vylejeme na pekáč vymastený bravčovou masťou a vysypaný strúhankou a necháme prikryté asi 10 minút vykysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme približne 20-30 minút. Počas pečenia kontrolujeme.

Kapustu nakrájame na tenké rezančeky, osolíme a utlačíme na dno misky, aby  pustila šťavu. Potom pridáme cukor,  celú rascu (jemne nasekanú), bazalku, med, ocot, olej, čierne korenie, nadrobno nasekanú cibuľku a v prípade potreby troška vody. Všetko dobre premiešame a necháme postáť.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 18. 03. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu