Ingrediencie
- 1 celé kurča
- 6 cibúľ
- 1 kyslá smotana
- 2 šľahačkové smotany
- 600 g zemiakov
- soľ
- čierne korenie
- korenie na hydinu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zapekané kurča na cibuli so smotanou
Kurča rozporcujeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky nakrájame na plátky. Zmiešame kyslú a obidve šľahačkové smotany. Do hlbšieho pekáča uložíme vrstvu zemiakov, osolíme, pridáme vrstvu cibule, kuracie mäso, znova vrstvu cibule a zalejeme polovicou smotanovej zmesi. Nakoniec dáme vrstvu zemiakov a všetko zalejme zvyškom smotanovej zmesi. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C asi 45 minút prikryté a odokryté dopekáme 15 minút.
Šéfkuchár: Ivan Tuli Vojtek | Recept z epizódy: 01. 11. 2020
Ingrediencie
- 1 celé kurča
- 6 cibúľ
- 1 kyslá smotana
- 2 šľahačkové smotany
- 600 g zemiakov
- soľ
- čierne korenie
- korenie na hydinu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame