Ingrediencie
- 1 malá morka
- hrsť gaštanov
- 1-2 PL kryštálového cukru
- 2 hrste sušených hrozienok
- hrsť sušených sliviek
- 100 ml sladkej smotany
- tvrdý syr Gouda
- 5 ks toastového chleba
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 500 g ružičkového kelu
- 3 vajcia
- 150 ml hruškovej šťavy
- 100 ml červeného vína
- 2 PL ajvaru
- 2 PL medu alebo javorového sirupu
- olej
- 100 g masla
- bylinky (pažítka, majorán, rozmarín, šalvia, mäta)
- 2-3 bobkové listy
- soľ
- muškátový orech
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočná plnená morka s gaštanmi
Morku umyjeme, očistíme a nasolíme. Krídla, vnútornosti a krk opečieme spolu s nakrájanou mrkvou a ½ cibule. Dochutíme ajvarom, červeným vínom, zalejeme vodou a povaríme.
Na plnku nakrájame pečienku, toastový chlieb a zalejeme smotanou. Pridáme druhú polovicu cibule, hrsť nasekaných hrozienok a sušených sliviek, trochu masla, vajcia a na kocky nakrájaný tvrdý syr. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom, čiernym korením a bylinkami. Všetko dobre premiešame a zmesou naplníme morku. Položíme ju do pekáča s omáčkou, pridáme bobkový list a morku ešte pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 stupňov Celzia približne 1 až 1 ½ hodiny (podľa veľkosti morky). Pred dokončením potrieme javorovým sirupom alebo medom.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Ružičkový kel sparíme (2-3 minúty) v slanej vode, vyberieme a zalejeme ľadovou vodou. Rozoberie na lístky, ktoré pred podávaním opečieme na masle.
Na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme uvarené gaštany a premiešame. Zalejeme hruškovou šťavou a zredukujeme. Na záver dochutíme trochou masla. Gaštany vyberieme a karamelom polejeme morku.
Hotovú morku naporcujeme a podávame s nakrájanou plnkou, opraženými kelovými lístkami a karamelizovanými gaštanmi.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 12. 2018
Ingrediencie
- 1 malá morka
- hrsť gaštanov
- 1-2 PL kryštálového cukru
- 2 hrste sušených hrozienok
- hrsť sušených sliviek
- 100 ml sladkej smotany
- tvrdý syr Gouda
- 5 ks toastového chleba
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 500 g ružičkového kelu
- 3 vajcia
- 150 ml hruškovej šťavy
- 100 ml červeného vína
- 2 PL ajvaru
- 2 PL medu alebo javorového sirupu
- olej
- 100 g masla
- bylinky (pažítka, majorán, rozmarín, šalvia, mäta)
- 2-3 bobkové listy
- soľ
- muškátový orech
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame