Ingrediencie
- 1 kačica
- 200 g sušeného ovocia
- 200 g mletého kuracieho mäsa
- 100 g slaninky
- 3 plátky toastového chleba
- 1 žĺtok
- zázvor
- 200 ml sladkej smotany
- 2 pomaranče
- 1 cibuľa
- 500 g zemiakov
- 4 mrkvy
- 100 g masla
- soľ, muškátový oriešok
- 1/2 PL octu
- 100 ml bieleho vína
- 2 PL cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočná kačica s pomarančovou omáčkou
Z kačice odrežeme krídla a krk, rozsekáme na malé kúsky a dáme s cibuľou do pekáča. Mleté vychladené kuracie mäso s pečienkou, srdiečkom a slaninkou pomelieme, pridáme asi 100 ml smotany, toastový chlieb, žĺtok, osolíme, dochutíme korením a zázvorom. Sušené ovocie nadrobno nakrájame a primiešame ručne k mäsovej zmesi. Kačicu osolíme zvnútra aj zvonku a naplníme ju pripravenou zmesou. Ak nám ešte zmes zostane, môžeme ju dať do formičiek a upiecť zvlášť na plechu. Naplnenú kačicu položíme do pekáča na posekané kosti, podlejeme bielym vínom a trochou vody.
Pečieme pri 160°C asi 1,5 až 2 hodiny. Podľa potreby kačicu podlievame vodou alebo zeleninovým vývarom.
Omáčka: V hrnci rozpustíme cukor na karamel, zalejeme pomarančovou šťavou a octom. Prevaríme, potom zalejeme kačacím vývarom a redukujeme asi na polovicu.
Mrkvu a zemiaky osolíme a uvaríme do mäkka. Pridáme k nim maslo a sladkú smotanu. Dochutíme muškátovým orieškom a roztlačíme.
Kačicu rozporcujeme, podlejeme pomarančovou omáčkou, ozdobíme filetmi z pomaranča, a podávame so zemiakovo-mrkvovým pyré a upečenou plnkou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 14. 12. 2015
Ingrediencie
- 1 kačica
- 200 g sušeného ovocia
- 200 g mletého kuracieho mäsa
- 100 g slaninky
- 3 plátky toastového chleba
- 1 žĺtok
- zázvor
- 200 ml sladkej smotany
- 2 pomaranče
- 1 cibuľa
- 500 g zemiakov
- 4 mrkvy
- 100 g masla
- soľ, muškátový oriešok
- 1/2 PL octu
- 100 ml bieleho vína
- 2 PL cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame