Vianočná kačica s pomarančovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Vianočná kačica s pomarančovou omáčkou

Maspoma

Z kačice odrežeme krídla a krk,  rozsekáme na malé kúsky a dáme s cibuľou do pekáča. Mleté vychladené kuracie mäso s pečienkou,  srdiečkom a slaninkou pomelieme, pridáme asi 100 ml smotany, toastový chlieb, žĺtok, osolíme, dochutíme korením a zázvorom. Sušené ovocie nadrobno nakrájame  a primiešame ručne k mäsovej zmesi. Kačicu osolíme zvnútra aj zvonku a naplníme ju pripravenou zmesou.  Ak nám ešte zmes zostane, môžeme ju dať do formičiek a upiecť zvlášť na plechu. Naplnenú kačicu položíme do pekáča na posekané kosti, podlejeme bielym vínom a trochou vody.

Pečieme pri 160°C asi 1,5 až 2 hodiny. Podľa potreby kačicu podlievame vodou alebo zeleninovým vývarom.

Omáčka: V hrnci rozpustíme  cukor na karamel, zalejeme pomarančovou šťavou a octom. Prevaríme, potom zalejeme kačacím vývarom a redukujeme asi na polovicu.

Mrkvu  a zemiaky osolíme a uvaríme do mäkka. Pridáme  k nim maslo a sladkú smotanu. Dochutíme muškátovým orieškom  a roztlačíme.

Kačicu rozporcujeme, podlejeme pomarančovou omáčkou, ozdobíme filetmi z pomaranča, a podávame so zemiakovo-mrkvovým pyré a upečenou plnkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 14. 12. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu