Ingrediencie
- 5 kuracích pŕs (cca. 750g),
- 100 g čerstvého ďumbiera,
- 8-9 strúčikov cesnaku,
- 2 KL mletého koriandru,
- 1-2 KL kurkumy,
- 1-2 KL kayenského korenia,
- 1-2 KL červenej papriky,
- 1 veľká cibuľa,
- 30g masla,
- 1 konzerva kokosového mlieka,
- korenie Garam massala,
- 6 kúskov kardamónu,
- 1 paradajkové pyré,
- 300 ml bieleho jogurtu,
- citrónová šťava
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tikka massala
Kuracie prsia nakrájame, každé na 6-8 častí. Posolíme, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný ďumbier, koriander, kurkumu, papriku a kayenské korenie. Primiešame polovicu veľkého bieleho jogurtu a necháme cez noc marinovať v chladničke.
Rozohrejeme maslo, marinované mäso na ňom krátko orestujeme, odložíme a pripravíme si omáčku. Na oleji speníme cibuľu a cesnak, pridáme kurkumu, kayenské korenie, kardamón, korenie massala a maslo na zjemnenie. Na záver pridáme paradajkový pretlak, zvyšok jogurtu, kokosové mlieko a krátko povaríme. Vložíme hotové mäso a ešte necháme prejsť varom. Podávame s ryžou.
Šéfkuchár: Ján Gordulič | Recept z epizódy: 06. 05. 2012
Ingrediencie
- 5 kuracích pŕs (cca. 750g),
- 100 g čerstvého ďumbiera,
- 8-9 strúčikov cesnaku,
- 2 KL mletého koriandru,
- 1-2 KL kurkumy,
- 1-2 KL kayenského korenia,
- 1-2 KL červenej papriky,
- 1 veľká cibuľa,
- 30g masla,
- 1 konzerva kokosového mlieka,
- korenie Garam massala,
- 6 kúskov kardamónu,
- 1 paradajkové pyré,
- 300 ml bieleho jogurtu,
- citrónová šťava
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame