Ingrediencie
- Suroviny:
- 400 g kuracích pŕs
- 20 g zázvoru
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 zväzok čerstvého koriandru
- 3 jarné cibuľky
- 1 PL zmesi Wok Shanshi
- 1 PL kayenskej papriky
- 1 PL sójovej omáčky Shanshi
- 200 g rezancov Shanshi
- 3PL plnotučného kokosového mlieka Shanshi
- 4 PL slnečnicového oleja
- 1 limetka
- 100 ml vody
- soľ
- korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Thajské rezance s kuracím mäsom na kokosovom mlieku
Postup: Kuracie mäsko si nakrájame na kúsky (cca 2,5 x 2,5 x 4 cm), v nádobe osolíme, okoreníme, zasypeme koreniacou zmesou Wok Shanshi, kayenskou paprikou a poriadne premiešame, aby boli kúsky kompletne pokryté a pokvapkáme limetkovou šťavou. Očistíme a nasekáme zázvor a cesnak, umyjeme jarnú cibuľku, prekrojíme na polovicu po dĺžke a nasekáme na jemno. Vo vriacej vode uvaríme rezance podľa návodu, medzitým rozpálime panvicu, do ktorej pridáme 2 PL oleja. Do horúceho oleja pridáme kuracie kúsky a z každej strany opečieme. Upečené budú, keď získajú tmavočerveno-hnedú farbu na povrchu. Vyberieme ich a necháme ich odpočinúť v nádobe, opäť pokvapkáme limetkovou šťavou. Do tej istej panvice prilejeme olej. Do horúceho oleja pridáme zázvor s cesnakom a keď sa spení, pridáme bielu časť jarnej cibuľky (2/3 spodnej časti), všetko orestujeme, pomiešame, mierne osolíme, pridáme 100 ml vody a sójovú omáčku a zredukujeme na miernom ohni o 1/3. Pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy, kokosové mlieko a hotové kuracie kúsky. Na záver pridáme scedené rezance, premiešame a servírujeme ozdobené sekaným koriandrom a zelenou časťou cibuľky.
Šéfkuchár: Michal Uličný | Recept z epizódy: 23. 10. 2016
Ingrediencie
- Suroviny:
- 400 g kuracích pŕs
- 20 g zázvoru
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 zväzok čerstvého koriandru
- 3 jarné cibuľky
- 1 PL zmesi Wok Shanshi
- 1 PL kayenskej papriky
- 1 PL sójovej omáčky Shanshi
- 200 g rezancov Shanshi
- 3PL plnotučného kokosového mlieka Shanshi
- 4 PL slnečnicového oleja
- 1 limetka
- 100 ml vody
- soľ
- korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame