Ingrediencie
- 500 g čerstvých hydinových pečienok,
- 500 g masla,
- 200 g prerastenej slaninky na plátky,
- 3 vajcia,
- rýchlosoľ,
- mleté čierne korenie,
- 50 g hrozienok,
- 1 jablko,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 50 g pistácií,
- hľuzovka,
- majorán,
- 4 PL brandy,
- bobkový list,
- na cibuľovú marmeládu:
- 3 biele cibule,
- 3 PL oleja,
- 200 ml červeného vína,
- 3 PL cukru,
- 50 ml brandy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Terina z hydinových pečienok s cibuľovou marmeládou
Maslo rozpustíme, 100 g pečienok nakrájame spolu s pistáciami a polovicou jablka a hľuzovkou nadrobno. Zvyšok surových pečienok rozmixujeme s celými vajcami, ochutíme rýchlosoľou a korením. Do tejto zmesi postupne zašľaháme rozpustené maslo. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na troche masla, pridáme nakrájaný cesnak, hrozienka, druhú polovicu nakrájaného jablka a podusíme. Po vychladnutí primiešame k rozmixovaným
pečienkam a ešte domixujeme. Na záver zmiešame s nadrobno nakrájanými pečienkami, pistáciami, polovicou jablka a hľuzovkou, dochutíme majoránom a brandy. Zapekacie misky vystelieme plátkami slaninky, vlejeme terinu, slaninkou prikryjeme, na vrch uložíme bobkový list a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110 stupňov asi 45 minút.
Marmeláda: Cibuľu nadrobno nakrájame, opečieme na oleji, zalejeme červeným vínom a redukujeme asi 20-30 minút. Potom pridáme cukor a necháme skaramelizovať, dochutíme soľou a brandy
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 02. 2013
Ingrediencie
- 500 g čerstvých hydinových pečienok,
- 500 g masla,
- 200 g prerastenej slaninky na plátky,
- 3 vajcia,
- rýchlosoľ,
- mleté čierne korenie,
- 50 g hrozienok,
- 1 jablko,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 50 g pistácií,
- hľuzovka,
- majorán,
- 4 PL brandy,
- bobkový list,
- na cibuľovú marmeládu:
- 3 biele cibule,
- 3 PL oleja,
- 200 ml červeného vína,
- 3 PL cukru,
- 50 ml brandy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame