Ingrediencie
- teľacie koleno alebo pliecko
- 100 g slaninky (na špikovanie)
- 3 mrkvy
- 2 petržleny
- 1/4 zeleru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť hráškových strukov
- 100 ml bieleho vína
- 5 bobkových listov
- sušené borievky
- čierne korenie celé aj mleté
- pikantná koreniaca zmes
- soľ
- olej
- maslo
- na zemiakové pusinky:
- 100 ml vody
- 15 g masla
- 50 g hladkej múky
- 1-2 vajcia
- 500 g uvarených zemiakov
- soľ
- muškátový orech
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Teľacie á la bažant
Všetku koreňovú zeleninu, cesnak aj cibuľu nakrájame a v pekáči osmažíme na oleji. Pridáme bobkový list, borievky, celé čierne korenie, pikantnú koreniacu zmes a premiešame.
Koleno odkostíme a nakrájame na hrubšie kúsky. Slaninku narežeme na tenké pásiky a prešpikujeme ňou mäso, ktoré následne osolíme, okoreníme a opečieme na zelenine v pekáči z oboch strán. Zalejeme vínom, vložíme neprikryté do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme aspoň 2 hodiny.
Hráškové struky osmažíme na masle do chrumkava.
Na zemiakové pusinky vodu, maslo a múku vymiešame v hrnci tak, aby sa hmota odlepovala od okrajov. Necháme trošku vychladnúť, ale zmes musí byť teplá. Pomaly postupne pridáme vajcia, dochutíme soľou, muškátovým orechom a dobre premiešame. Do väčšej misy pretlačíme zemiaky a pridáme zmes. Znova premiešame. Lyžičkou tvarujeme z cesta pusinky a smažíme v hrnci s horúcim olejom do zlatista.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 08. 03. 2020
Ingrediencie
- teľacie koleno alebo pliecko
- 100 g slaninky (na špikovanie)
- 3 mrkvy
- 2 petržleny
- 1/4 zeleru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť hráškových strukov
- 100 ml bieleho vína
- 5 bobkových listov
- sušené borievky
- čierne korenie celé aj mleté
- pikantná koreniaca zmes
- soľ
- olej
- maslo
- na zemiakové pusinky:
- 100 ml vody
- 15 g masla
- 50 g hladkej múky
- 1-2 vajcia
- 500 g uvarených zemiakov
- soľ
- muškátový orech
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame