Teľacie á la bažant - Tajomstvo mojej kuchyne

Teľacie á la bažant

Maspoma

Všetku koreňovú zeleninu, cesnak aj cibuľu nakrájame a v pekáči osmažíme na oleji. Pridáme bobkový list, borievky, celé čierne korenie, pikantnú koreniacu zmes a premiešame.

Koleno odkostíme a nakrájame na hrubšie kúsky. Slaninku narežeme na tenké pásiky a prešpikujeme ňou mäso, ktoré následne osolíme, okoreníme a opečieme na zelenine v pekáči z oboch strán. Zalejeme vínom, vložíme neprikryté do rúry vyhriatej na 160 °C  a pečieme aspoň 2 hodiny.

Hráškové struky osmažíme na masle do chrumkava.

Na zemiakové pusinky vodu, maslo a múku vymiešame v hrnci tak, aby sa hmota odlepovala od okrajov. Necháme trošku vychladnúť, ale zmes musí byť teplá. Pomaly postupne pridáme vajcia, dochutíme soľou, muškátovým orechom a dobre premiešame. Do väčšej misy pretlačíme zemiaky a pridáme zmes. Znova premiešame. Lyžičkou tvarujeme z cesta pusinky a smažíme v hrnci s horúcim olejom do zlatista.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 08. 03. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu