Ingrediencie
- 1 kg vykosteného morčacie mäsa,
- 150 g odrezkov z morčacieho mäsa,
- kosti z morky,
- 4 PL oleja,
- mrkva,
- zeler,
- paradajka,
- cibuľa,
- 150 ml červeného vína,
- orechy,
- hrozienka,
- sušené marhule,
- sušené slivky,
- hľuzovka,
- 6-8 ks toastového chleba,
- 100 ml sladkej smotany,
- 100 g masla,
- tymian,
- soľ,
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sviatočná morčacia galantínka
Na oleji podusíme kosti z morky, pridáme nakrájanú mrkvu, paradajku, zeler a cibuľu, zalejeme vínom a dusíme. Toastový chlieb nakrájame, zalejeme ho sladkou smotanou, osolíme, okoreníme a pridáme rozpustené maslo. Sušené ovocie nadrobno nakrájame, dáme do vody a necháme prevrieť. Scedíme a spolu s nakrájanými orechmi pridáme k chlebu. Odrezky z mäsa pomelieme a tiež pridáme k zmesi. Plátky morčacieho mäsa rozložíme na podložku, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý tymian. Na mäso dáme plnku, zrolujeme, pod kožu dáme kúsky hľuzovky a dáme do alobalu, tak aby vrch mäsa ostal nezabalený. Balíčky uložíme na kosti, ktoré sme varili s vínom a pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 12. 2012
Ingrediencie
- 1 kg vykosteného morčacie mäsa,
- 150 g odrezkov z morčacieho mäsa,
- kosti z morky,
- 4 PL oleja,
- mrkva,
- zeler,
- paradajka,
- cibuľa,
- 150 ml červeného vína,
- orechy,
- hrozienka,
- sušené marhule,
- sušené slivky,
- hľuzovka,
- 6-8 ks toastového chleba,
- 100 ml sladkej smotany,
- 100 g masla,
- tymian,
- soľ,
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame