Sviatočná morčacia galantínka - Tajomstvo mojej kuchyne

Sviatočná morčacia galantínka

Maspoma

Na oleji podusíme kosti z morky, pridáme nakrájanú mrkvu, paradajku, zeler a cibuľu, zalejeme vínom a dusíme. Toastový chlieb nakrájame, zalejeme ho sladkou smotanou, osolíme, okoreníme a pridáme rozpustené maslo. Sušené ovocie nadrobno nakrájame, dáme do vody a necháme prevrieť. Scedíme a spolu s nakrájanými orechmi pridáme k chlebu. Odrezky z mäsa pomelieme a tiež pridáme k zmesi. Plátky morčacieho mäsa rozložíme na podložku, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý tymian. Na mäso dáme plnku, zrolujeme, pod kožu dáme kúsky hľuzovky a dáme do alobalu, tak aby vrch mäsa ostal nezabalený. Balíčky uložíme na kosti, ktoré sme varili s vínom a pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 12. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu