Šoulet s kačacími stehnami - Tajomstvo mojej kuchyne

Šoulet s kačacími stehnami

Maspoma

Krúpy namočíne na 24 hodín do vody, potom ich uvaríme. Zvlášť uvaríme aj hrach. Kačaciu masť rozpustíme a orestujeme na nej 1 cibuľu nakrájanú nadrobno a 4 pretlačené strúčiky cesnaku. Uvarené krúpy zmiešame s hrachom, ochutíme soľou, majoránkou , čiernym korením a krátko podusíme na cibuľke s kačacou masťou.

Do hrnca dáme olej, 3-4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, bobkový list, nové korenie a tymian, vložíme aj kačacie stehná a zohrejeme na 90 stupňov. Stehná konfitujeme pri teplote 80-90 stupňov asi hodinu. Na pekáč dáme polovicu šouletu, na to uložíme konfitované kačacie stehná, zalejeme druhou polovicou šouletu a pečieme asi hodinu pri 150 stupňoch.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 11. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu