Ingrediencie
- 250 g krúp,
- 250 g hrachu,
- 2 cibule,
- 1 cesnak,
- 2 PL kačacej masti,
- 500 ml oleja,
- bobkový list,
- nové korenie,
- tymian,
- majoránka,
- soľ,
- kačacie stehná
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šoulet s kačacími stehnami
Krúpy namočíne na 24 hodín do vody, potom ich uvaríme. Zvlášť uvaríme aj hrach. Kačaciu masť rozpustíme a orestujeme na nej 1 cibuľu nakrájanú nadrobno a 4 pretlačené strúčiky cesnaku. Uvarené krúpy zmiešame s hrachom, ochutíme soľou, majoránkou , čiernym korením a krátko podusíme na cibuľke s kačacou masťou.
Do hrnca dáme olej, 3-4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, bobkový list, nové korenie a tymian, vložíme aj kačacie stehná a zohrejeme na 90 stupňov. Stehná konfitujeme pri teplote 80-90 stupňov asi hodinu. Na pekáč dáme polovicu šouletu, na to uložíme konfitované kačacie stehná, zalejeme druhou polovicou šouletu a pečieme asi hodinu pri 150 stupňoch.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 11. 2013
Ingrediencie
- 250 g krúp,
- 250 g hrachu,
- 2 cibule,
- 1 cesnak,
- 2 PL kačacej masti,
- 500 ml oleja,
- bobkový list,
- nové korenie,
- tymian,
- majoránka,
- soľ,
- kačacie stehná
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame