Šafránové rizoto - Tajomstvo mojej kuchyne

Šafránové rizoto

Maspoma

Postup: Ryžu necháme namočenú cez noc alebo aspoň na pár hodín. V panvici si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, šampiňóny, pridáme kurkumu a kari. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme k zelenine, zalejeme jednou smotanou a pomaly varíme pri nízkej teplote spolu so šafranom. Keď je mäso mäkké , prisypeme ryžu a pomaly prilievame ďalšiu smotanu. Dochutíme parmezánom, cherry paradajkami a varíme do zmäknutia ryže, kým nemá omáčka krémovú konzistenciu. Servírujeme s čerstvými cherry paradajkami a strúhaným parmezánom.

Maspoma

Šéfkuchár: Celeste Buckingham | Recept z epizódy: 19. 03. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu