Ingrediencie
- 100 g hnedej ryže (Wildrice)
- 1 šafran
- 1 PL kurkumy
- 1 PL kari korenia
- 150 g shitake šampiňónov
- 2 kuracie prsia
- 500 ml smotany na varenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- 6 PL strúhaného parmezánu + parmezán na posypanie
- 10 - 15 cherry paradajok
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šafránové rizoto
Postup: Ryžu necháme namočenú cez noc alebo aspoň na pár hodín. V panvici si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, šampiňóny, pridáme kurkumu a kari. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme k zelenine, zalejeme jednou smotanou a pomaly varíme pri nízkej teplote spolu so šafranom. Keď je mäso mäkké , prisypeme ryžu a pomaly prilievame ďalšiu smotanu. Dochutíme parmezánom, cherry paradajkami a varíme do zmäknutia ryže, kým nemá omáčka krémovú konzistenciu. Servírujeme s čerstvými cherry paradajkami a strúhaným parmezánom.
Šéfkuchár: Celeste Buckingham | Recept z epizódy: 19. 03. 2017
Ingrediencie
- 100 g hnedej ryže (Wildrice)
- 1 šafran
- 1 PL kurkumy
- 1 PL kari korenia
- 150 g shitake šampiňónov
- 2 kuracie prsia
- 500 ml smotany na varenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- 6 PL strúhaného parmezánu + parmezán na posypanie
- 10 - 15 cherry paradajok
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame