Ingrediencie
- 2 hrnčeky ryže,
- 1 cibuľu,
- 125g masla,
- 2dcl červeného vína,
- 0,5l vývaru,
- šafran,
- soľ,
- parmezán,
- 2 veľké morčacie krídla,
- 2 lyžice medu,
- 1 dl olivového oleja,
- 1 vajce,
- sójovú omáčku,
- korenie na grilovanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Rizoto na červenom víne s morčacími krídlami
Z olivového oleja, sójovej omáčky, medu, korenia na grilovanie a vajca si pripravíme marinádu. Potrieme ňou morčacie krídla a necháme postáť najmenej 2 hodiny. Takto pripravené krídla dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 40-50 minút.
Do hlbšej panvice dáme olej a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu. Ryžu umyjeme a pridáme ju k cibuli, osolíme. Podlievame červeným vínom a vývarom. Za stáleho miešania varíme 30 minút. Nakoniec ochutíme šafranom, maslom a nastrúhaným parmezánom. Ryža musí byť kašovitá.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 05. 09. 2010
Ingrediencie
- 2 hrnčeky ryže,
- 1 cibuľu,
- 125g masla,
- 2dcl červeného vína,
- 0,5l vývaru,
- šafran,
- soľ,
- parmezán,
- 2 veľké morčacie krídla,
- 2 lyžice medu,
- 1 dl olivového oleja,
- 1 vajce,
- sójovú omáčku,
- korenie na grilovanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame