Prsia z perličky na medovej šalotke s čiernym pivom - Tajomstvo mojej kuchyne

Prsia z perličky na medovej šalotke s čiernym pivom

Maspoma

Mäso dáme cez noc marinovať v zmesi piva, soli, čierneho korenia a medu. Zemiaky uvaríme v šupe, vychladnuté nastrúhame, zmiešame s nakrájanými sušenými paradajkami a zo zmesi vyformujeme placky, ktoré opečieme s oboch strán na suchej panvici.

Šalotky očistíme a podusíme na oleji, pridáme 2 PL medu a necháme skaramelizovať. Potom podlejeme pivom a dusíme. Omáčku zjemníme maslom. Mäso opečieme na oleji, hotové ešte prikryjeme alobalom. Podávame s omáčkou a zemiakovými kroketami.

Maspoma

Šéfkuchár: Jozef Pustulka | Recept z epizódy: 09. 06. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu