Ingrediencie
- 400g – 500g pŕs z perličky (s kožou),
- 160 g šalotky,
- 200 g medu,
- 500 ml čierneho piva,
- 500 g zemiakov,
- 100 g nakladaných sušených paradajok,
- soľ,
- korenie,
- tymian,
- olej,
- maslo
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Prsia z perličky na medovej šalotke s čiernym pivom
Mäso dáme cez noc marinovať v zmesi piva, soli, čierneho korenia a medu. Zemiaky uvaríme v šupe, vychladnuté nastrúhame, zmiešame s nakrájanými sušenými paradajkami a zo zmesi vyformujeme placky, ktoré opečieme s oboch strán na suchej panvici.
Šalotky očistíme a podusíme na oleji, pridáme 2 PL medu a necháme skaramelizovať. Potom podlejeme pivom a dusíme. Omáčku zjemníme maslom. Mäso opečieme na oleji, hotové ešte prikryjeme alobalom. Podávame s omáčkou a zemiakovými kroketami.
Šéfkuchár: Jozef Pustulka | Recept z epizódy: 09. 06. 2013
Ingrediencie
- 400g – 500g pŕs z perličky (s kožou),
- 160 g šalotky,
- 200 g medu,
- 500 ml čierneho piva,
- 500 g zemiakov,
- 100 g nakladaných sušených paradajok,
- soľ,
- korenie,
- tymian,
- olej,
- maslo
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame