Pozápasová morčacinka - Tajomstvo mojej kuchyne

Pozápasová morčacinka

Maspoma

Sladké zemiaky (bataty) olúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Varíme v jemne osolenej vode, kým nám nezmäknú. Zemiaky scedíme, popučíme na menšie kúsky a postupne prilievame šľahačku alebo kokosové mlieko, pridávame maslo, podľa potreby a hustoty. Nakoniec dochutíme soľou a môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.

Brokolicu, mrkvu, petržlen, fazuľové/hráškové lusky očistíme, rozdelíme na menšie kúsky, prípadne nakrájame. Dáme variť do čistej vody a keď sa nám zelenina uvarí al dente, scedíme a prehrejeme ju na panvici spolu s medom.

Morčacie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a dáme piecť na olivový olej. Opečieme z každej strany a môžeme servírovať.

Na omáčku nastrúhame syr s modrou plesňou a dáme variť. Podlejeme šľahačkou a redukujeme do požadovanej hustoty. Dochutíme soľou. Servírujeme zvlášť do misky.

Maspoma

Šéfkuchár: Štefan Vincze | Recept z epizódy: 03. 02. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu