Ingrediencie
- 200 g morčacích pŕs
- 300 ml šľahačky alebo kokosového mlieka
- 250 g batatov
- 1-2 PL masla
- 2 ČL medu
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
- 50 g baby mrkvy
- 50 g hráškových/fazuľových luskov
- 50 g brokolice
- 50 g petržlenu
- 150 g syru s modrou plesňou
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pozápasová morčacinka
Sladké zemiaky (bataty) olúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Varíme v jemne osolenej vode, kým nám nezmäknú. Zemiaky scedíme, popučíme na menšie kúsky a postupne prilievame šľahačku alebo kokosové mlieko, pridávame maslo, podľa potreby a hustoty. Nakoniec dochutíme soľou a môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.
Brokolicu, mrkvu, petržlen, fazuľové/hráškové lusky očistíme, rozdelíme na menšie kúsky, prípadne nakrájame. Dáme variť do čistej vody a keď sa nám zelenina uvarí al dente, scedíme a prehrejeme ju na panvici spolu s medom.
Morčacie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a dáme piecť na olivový olej. Opečieme z každej strany a môžeme servírovať.
Na omáčku nastrúhame syr s modrou plesňou a dáme variť. Podlejeme šľahačkou a redukujeme do požadovanej hustoty. Dochutíme soľou. Servírujeme zvlášť do misky.
Šéfkuchár: Štefan Vincze | Recept z epizódy: 03. 02. 2018
Ingrediencie
- 200 g morčacích pŕs
- 300 ml šľahačky alebo kokosového mlieka
- 250 g batatov
- 1-2 PL masla
- 2 ČL medu
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
- 50 g baby mrkvy
- 50 g hráškových/fazuľových luskov
- 50 g brokolice
- 50 g petržlenu
- 150 g syru s modrou plesňou
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame