Ingrediencie
- 1 väčšie kurča,
- 4 rohlíky,
- 4 PL masla,
- 100 g kuracej pečienky,
- 3 vajcia,
- med,
- sezamové semienka,
- 1 kg cvikly,
- 10 strúčikov cesnaku,
- 10 PL olivového oleja,
- 5 PL balzamikového octu,
- 2 vetvičky tymiánu,
- 200 ml mlieka,
- 200 ml vody
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnené kurča
Kurča nasolíme, pečienky odblaníme a nakrájame na kocky. Mlieko s vodou prevaríme a prelejeme ním rohlíky. Necháme nasiaknuť a vyžmýkame. K rohlíkom pridáme 3 vajcia, 1 PL oleja, nastrúhaný muškátový oriešok a vymiešame. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať, pečienky, osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme kurča dovnútra aj pod kožu. Podlejeme vodou a pečieme 10 minút pri 200 stupňoch a potom znížime na 180 stupňov a pečieme ešte cca 1 hodinu. Pred dopečením potrieme medom a posypeme sezamom.
Cviklu nakrájame na väčšie kocky, uložíme do navrstveného alobalu, osolíme, pridáme 10 strúčikov cesnaku, 10 PL olivového oleja, balzamikový ocot, korenie, tymián, zabalíme a pečieme cca 1 hodinu v rúre spolu s kurčaťom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 01. 2012
Ingrediencie
- 1 väčšie kurča,
- 4 rohlíky,
- 4 PL masla,
- 100 g kuracej pečienky,
- 3 vajcia,
- med,
- sezamové semienka,
- 1 kg cvikly,
- 10 strúčikov cesnaku,
- 10 PL olivového oleja,
- 5 PL balzamikového octu,
- 2 vetvičky tymiánu,
- 200 ml mlieka,
- 200 ml vody
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame