Ingrediencie
- 2 kuracie stehná,
- 100 g kuracích pečienok,
- 100 g plátkovej slaninky,
- 100 g masla,
- 200 ml mlieka,
- 4-5 ks toastového chleba,
- 2 vajcia,
- soľ,
- čierne korenie,
- muškátový orech,
- bylinky (bazalka, petržlen, pažítka),
- na kapustu:
- 500 g kyslej kapusty,
- 1 cibuľa,
- 2 PL oleja,
- 100 g slaniny vcelku,
- 1 zemiak,
- na omáčku:
- petržlenová vňať,
- 2-3 toastové chleby,
- 200 ml kyslej smotany,
- 2 PL masla,
- kurací vývar,
- na placky:
- 2 zemiaky,
- ½ kalerábu,
- 2 vajcia,
- 3 strúčky cesnaku,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- olej na vyprážanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnené kuracie stehná
Kuracie stehná vykostíme, osolíme, okoreníme . Toastový chlieb nakrájame na kocky, zalejeme mliekom, pridáme vajíčka, nakrájanú pečienku a nasekanú petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový orech a premiešame. Touto plnkou naplníme stehná a zrolujeme. Obalíme plátkami slaninky, zabalíme do alobalu, ktorý sme potreli maslom a uložili naň čerstvé bylinky a pečieme v rúre cca 35 minút pri 180 stupňoch. Podlejeme trochou vody.
Na oleji udusíme cibuľku, pridáme slaninku pokrájanú na kocky a opečieme. Potom pridáme kyslú kapustu a udusíme do mäkka. Nakoniec zahustíme strúhaným zemiakom. Na masle podusíme petržlenovú vňať, zalejeme vývarom a necháme krátko podusiť. Pridáme toastový chlieb, z ktorého sme odkrojili kôrku a kyslú smotanu. Necháme prevrieť a zmixujeme. Nakoniec ešte prepasírujeme cez sitko.
Postrúhame zemiak a kaleráb. Ochutíme cesnakom soľou a korením , pridáme vajíčka , zmiešame, tvarujeme placky a vyprážame ich na oleji.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 12. 01. 2014
Ingrediencie
- 2 kuracie stehná,
- 100 g kuracích pečienok,
- 100 g plátkovej slaninky,
- 100 g masla,
- 200 ml mlieka,
- 4-5 ks toastového chleba,
- 2 vajcia,
- soľ,
- čierne korenie,
- muškátový orech,
- bylinky (bazalka, petržlen, pažítka),
- na kapustu:
- 500 g kyslej kapusty,
- 1 cibuľa,
- 2 PL oleja,
- 100 g slaniny vcelku,
- 1 zemiak,
- na omáčku:
- petržlenová vňať,
- 2-3 toastové chleby,
- 200 ml kyslej smotany,
- 2 PL masla,
- kurací vývar,
- na placky:
- 2 zemiaky,
- ½ kalerábu,
- 2 vajcia,
- 3 strúčky cesnaku,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- olej na vyprážanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame