Ingrediencie
- 2 kuracie prsia
- 125 g syru balkánskeho typu
- 1 červená paprika (kapia)
- 4 vajcia
- 100 g schwarzwaldskej šunky
- 4 zemiaky
- 3 mrkvy
- 3 PL oleja
- 1 PL masla
- čierne korenie
- soľ
- 200 ml zeleninového vývaru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnené kuracie košíčky s mrkvovo-zemiakovým pyré
Kuracie prsia nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Do misky nadrobno nakrájame kapiu, pridáme nastrúhané bielky z uvarených vajíčok (žĺtky po uvarení oddelíme) a rozdrvený balkánsky syr. Vypracujeme zmes, ktorou budeme plniť mäso. Do väčšej formy na mafiny (priemer 9 cm) vložíme mäso, vrstvu plnky, pridáme celý uvarený žĺtok a doplníme plnkou. Okraje mäsa preložíme tak, aby bola plnka prikrytá. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190°C asi 30 minút. Približne 10 minút pred koncom na vrch uložíme plátky šunky, ktorá dodá jedlu príjemnú chuť.
Ako prílohu pripravíme pyré: Mrkvu nakrájame na kolieska a pokvapkáme olejom. Pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 180°C, aby sa vytiahla jej sladkosť. Zemiaky uvaríme, pridáme mrkvu, maslo, zalejeme vývarom a rozmixujeme.
Šéfkuchár: Monika Karasová | Recept z epizódy: 07. 10. 2020
Ingrediencie
- 2 kuracie prsia
- 125 g syru balkánskeho typu
- 1 červená paprika (kapia)
- 4 vajcia
- 100 g schwarzwaldskej šunky
- 4 zemiaky
- 3 mrkvy
- 3 PL oleja
- 1 PL masla
- čierne korenie
- soľ
- 200 ml zeleninového vývaru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame