Ingrediencie
- 1 kačicu s hmotnosťou asi 2-2,5 kg,
- 1 kg mletého bravčového mäsa,
- 100 g lúpaných mandlí,
- 4 vajcia,
- 4 ks pečiva,
- 200 ml mlieka,
- zelenú petržlenovú vňať,
- olej,
- soľ,
- korenie,
- na ozdobenie šľahačku a brusnice
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnená kačica
Kačicu opatrne vykostíme, aby sme nepoškodili kožu. V panvici na oleji opražíme mandle a necháme ich vychladnúť. Nasekáme petržlenovú vňať. Pečivo namočíme do mlieka a vyžmýkame. K mletému mäsu pridáme vajcia, namočené pečivo, opražené mandle, petržlenovú vňať, dôkladne premiešame, osolíme, okoreníme. Kačicu naplníme zmesou, konce upevníme, prípadne celú roládu zošijeme kuchynskou niťou. Dáme do pekáča a podlejeme vodou. Pečieme asi 1,5 -2 hodiny na 220 stupňov Celzia. Jednotlivé porcie zdobíme šľahačkou a brusnicami.
Šéfkuchár: Hana Gregorová | Recept z epizódy: 19. 12. 2010
Ingrediencie
- 1 kačicu s hmotnosťou asi 2-2,5 kg,
- 1 kg mletého bravčového mäsa,
- 100 g lúpaných mandlí,
- 4 vajcia,
- 4 ks pečiva,
- 200 ml mlieka,
- zelenú petržlenovú vňať,
- olej,
- soľ,
- korenie,
- na ozdobenie šľahačku a brusnice
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame