Ingrediencie
- na kuracie stehná a marinádu:
- 4 kuracie stehná
- soľ
- čierne korenie
- na marinádu:
- šťava z 1 pomaranča a 1 limetky
- nastrúhaná kôra z pomaranča a limetky
- 2 čili papričky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 PL nasekaného zeleného koriandru
- drvený koriander
- rímska rasca
- na cesnakovú omáčku:
- 40 strúčikov cesnaku
- 100 ml olivového oleja
- 100 ml ružového vína
- 2 PL creme fraiche
- 1 PL masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pikantné kuracie stehná s omáčkou zo 40 strúčikov cesnakov
Kuracie stehná osolíme, okoreníme a zo všetkých ostatných ingrediencií pripravíme marinádu. Stehná necháme marinovať (najlepšie cez noc) a takto pripravené ugrilujeme.
Na omáčku opečieme celé strúčiky cesnaku na olivovom oleji, zalejeme vínom a necháme zredukovať. Nakoniec pridáme creme fraiche a maslo.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 09. 2019
Ingrediencie
- na kuracie stehná a marinádu:
- 4 kuracie stehná
- soľ
- čierne korenie
- na marinádu:
- šťava z 1 pomaranča a 1 limetky
- nastrúhaná kôra z pomaranča a limetky
- 2 čili papričky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 PL nasekaného zeleného koriandru
- drvený koriander
- rímska rasca
- na cesnakovú omáčku:
- 40 strúčikov cesnaku
- 100 ml olivového oleja
- 100 ml ružového vína
- 2 PL creme fraiche
- 1 PL masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame