Ingrediencie
- prsia z perličky,
- 2 rožky,
- 1 vajce,
- 5 PL rozpusteného masla,
- petržlenová vňať,
- muškátový orech,
- 100 ml mlieka,
- 100 g pečienok z perličky,
- soľ,
- čierne korenie,
- medovka,
- na posypanie:
- 100 g hrozna,
- 1 rožok,
- 50 g slaninky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Perlička po vinohradnícky
Rožky nakrájame, zalejeme mliekom, pridáme vajce, petržlenovú vňať, nastrúhaný muškátový orech, nakrájanú pečienku, 2 PL masla, osolíme a okoreníme. Do pŕs urobíme otvor a naplníme ich zmesou. Alobal vymastíme maslom, vyložíme lístkami medovky a poukladáme plnené prsia a vytvoríme lodičku. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 20 minút.
Slaninku nakrájame, orestujeme, pridáme nadrobno nakrájaný rožok, ešte orestujeme a na záver pridáme vykôstkované polovice hrozna. Hotové prsia posypeme slaninkovo-hroznovou posýpkou a podávame s pórom duseným na masle.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 01. 2012
Ingrediencie
- prsia z perličky,
- 2 rožky,
- 1 vajce,
- 5 PL rozpusteného masla,
- petržlenová vňať,
- muškátový orech,
- 100 ml mlieka,
- 100 g pečienok z perličky,
- soľ,
- čierne korenie,
- medovka,
- na posypanie:
- 100 g hrozna,
- 1 rožok,
- 50 g slaninky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame