Ingrediencie
- 500 g morčacej pečene,
- 150 g oravskej slaniny,
- 1 cibuľa,
- 3 rožky,
- 300 ml mlieka,
- 2 vajcia,
- 2 vajcia natvrdo,
- soľ,
- korenie,
- bylinky,
- 1 strúčik cesnaku (alebo medvedí cesnak),
- olej a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečeňový nákyp
Pečeň umyjeme a pomelieme. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme spolu s cibuľkou. Pridáme na kocky nakrájané pečivo a ešte chvíľku opekáme. Do pečienky pridáme žĺtky a mlieko a obe zmesi spojíme. Dochutíme bylinkami a cesnakom. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Formu vymastíme a vysypeme strúhankou a dáme do nej pečeňovú zmes. Na vrch uložíme vajíčka uvarené natvrdo. Pečieme na 175 stupňoch cca 25-30 min.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 04. 2013
Ingrediencie
- 500 g morčacej pečene,
- 150 g oravskej slaniny,
- 1 cibuľa,
- 3 rožky,
- 300 ml mlieka,
- 2 vajcia,
- 2 vajcia natvrdo,
- soľ,
- korenie,
- bylinky,
- 1 strúčik cesnaku (alebo medvedí cesnak),
- olej a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame