Pečené morčacie kúsky s tromi druhmi tuku a so zelerovo - pomarančovým pyré - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečené morčacie kúsky s tromi druhmi tuku a so zelerovo – pomarančovým pyré

Maspoma

Stehná a krídlo nasolíme a prešpikujeme slaninou. Dno pekáča posolíme, poukladáme slaninu nakrájanú na plátky, na ňu poukladáme morčacie mäso, na ktoré dáme ešte jednu vrstvy slaniny. Všetko polejeme olejom, na vrch naukladáme kúsky masla a podlejeme asi 200 ml vody, do ktorej pridáme pretlačený  cesnak. Vložíme do pekáča, prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 200° C asi 2,5 hodiny. Na konci pečenia zvýšime teplotu na 220° C a odokryté dopečieme do zlatista. Počas pečenia polievame výpekom, mäsu to dáva výbornú chuť a zostane šťavnaté.

Na prípravu pyré nakrájame zeler na malé kocky a pomaly opečieme na rozpustenom masle. Podlejeme šťavou z pomarančov, pridáme aj dužinu, med, zázvor, dochutíme soľou, čiernym korením a dusíme asi 35-40 minút. Vložíme do mixéra, pridáme kúsky studeného masla a rozmixujeme na požadovanú konzistenciu (môžeme doriediť trochou vody). Na záver dochutíme limetkovou šťavou.

Maspoma

Šéfkuchár: Eva Pavlíková | Recept z epizódy: 27. 02. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu