Ingrediencie
- 2 morčacie stehná
- 1 morčacie krídlo
- 300 g údenej slaniny
- 150 g masla
- olej
- 200 ml vody
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- na pyré:
- 350 g zeleru
- 100 g masla
- 2 pomaranče
- med
- zázvor mletý
- ½ limetky
- soľ
- čierne korenie mleté
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečené morčacie kúsky s tromi druhmi tuku a so zelerovo – pomarančovým pyré
Stehná a krídlo nasolíme a prešpikujeme slaninou. Dno pekáča posolíme, poukladáme slaninu nakrájanú na plátky, na ňu poukladáme morčacie mäso, na ktoré dáme ešte jednu vrstvy slaniny. Všetko polejeme olejom, na vrch naukladáme kúsky masla a podlejeme asi 200 ml vody, do ktorej pridáme pretlačený cesnak. Vložíme do pekáča, prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 200° C asi 2,5 hodiny. Na konci pečenia zvýšime teplotu na 220° C a odokryté dopečieme do zlatista. Počas pečenia polievame výpekom, mäsu to dáva výbornú chuť a zostane šťavnaté.
Na prípravu pyré nakrájame zeler na malé kocky a pomaly opečieme na rozpustenom masle. Podlejeme šťavou z pomarančov, pridáme aj dužinu, med, zázvor, dochutíme soľou, čiernym korením a dusíme asi 35-40 minút. Vložíme do mixéra, pridáme kúsky studeného masla a rozmixujeme na požadovanú konzistenciu (môžeme doriediť trochou vody). Na záver dochutíme limetkovou šťavou.
Šéfkuchár: Eva Pavlíková | Recept z epizódy: 27. 02. 2022
Ingrediencie
- 2 morčacie stehná
- 1 morčacie krídlo
- 300 g údenej slaniny
- 150 g masla
- olej
- 200 ml vody
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- na pyré:
- 350 g zeleru
- 100 g masla
- 2 pomaranče
- med
- zázvor mletý
- ½ limetky
- soľ
- čierne korenie mleté
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame