Pečené kurča Niva - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečené kurča Niva

Maspoma

Postup: Z postrúhaného syru NIVA originál, mletých orechov, smotany, 2 žĺtkov a vyšľahaných bielkov pripravíme hustejšie cesto a dáme do chladničky na pár minút. Kurča očistíme, rozporciujeme a osušíme. (Kto nemá rád kožu, nech ju stiahne a použije do polievky.) Porcie mäsa zo spodnej časti mierne osolíme a posypeme tymianom. Pekáč vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vložíme porcie mäsa rezom dole. Na vrch kuracích porcií poukladáme umyté a osušené špenátové listy. Cesto rozdelíme na časti podľa počtu a veľkosti porcií a vo fólii vyvaľkáme pláty tenšie ako 5 mm. Pláty kladieme na porcie mäsa a popritláčame ich až po dno pekáča. Ak sa roztrhne, prstami cesto spojíme. Na vrch dáme kúsky masla a prikryté vložíme do rozohriatej rúry na 200 °C. Pečieme cca 35 – 40 minút, kontrolujeme vpichom špáradla do mäsa pri kosti. Keď je mäsko mäkké, odokryjeme, pokvapkáme medom, posypeme posekanými lieskovými orechmi a dáme ešte odkryté zapiecť na 15 minút pri teplote 160°C. Porcie mäsa vyberieme a do výpeku postrúhame 130 g syr NIVA, 100 g smotany a necháme prejsť varom, kým nezhustne. Pred záverom pridáme chren. Na zemiakové pyré s Hokkaidó očistime zemiaky a nakrájame na kocky spolu s Hokkaidó, v pomere 2:1. Uvaríme v osolenej vode, scedíme, vymiešame s maslom a mliekom na hustejšie pyré.

Maspoma

Šéfkuchár: Emil Mihálik | Recept z epizódy: 09. 03. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu