Ingrediencie
- 1 kurča
- 390 g syra NIVA originál
- 30 g strúhanky
- 100 g pomletých orechov
- 2 vajcia
- 200 g kyslej smotany
- 125 g masla
- 2 KL sušeného tymianu alebo 2 vetvičky čerstvého
- 80 g listového špenátu „baby“
- 1 PL medu
- 1 hrsť sekaných lieskových orechov
- 1 PL chrenu
- soľ
- na zemiakové pyré s Hokkaidó:
- 600 g zemiakov
- 300 g tekvice Hokkaido
- maslo (podľa potreby)
- mlieko (podľa potreby)
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečené kurča Niva
Postup: Z postrúhaného syru NIVA originál, mletých orechov, smotany, 2 žĺtkov a vyšľahaných bielkov pripravíme hustejšie cesto a dáme do chladničky na pár minút. Kurča očistíme, rozporciujeme a osušíme. (Kto nemá rád kožu, nech ju stiahne a použije do polievky.) Porcie mäsa zo spodnej časti mierne osolíme a posypeme tymianom. Pekáč vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vložíme porcie mäsa rezom dole. Na vrch kuracích porcií poukladáme umyté a osušené špenátové listy. Cesto rozdelíme na časti podľa počtu a veľkosti porcií a vo fólii vyvaľkáme pláty tenšie ako 5 mm. Pláty kladieme na porcie mäsa a popritláčame ich až po dno pekáča. Ak sa roztrhne, prstami cesto spojíme. Na vrch dáme kúsky masla a prikryté vložíme do rozohriatej rúry na 200 °C. Pečieme cca 35 – 40 minút, kontrolujeme vpichom špáradla do mäsa pri kosti. Keď je mäsko mäkké, odokryjeme, pokvapkáme medom, posypeme posekanými lieskovými orechmi a dáme ešte odkryté zapiecť na 15 minút pri teplote 160°C. Porcie mäsa vyberieme a do výpeku postrúhame 130 g syr NIVA, 100 g smotany a necháme prejsť varom, kým nezhustne. Pred záverom pridáme chren. Na zemiakové pyré s Hokkaidó očistime zemiaky a nakrájame na kocky spolu s Hokkaidó, v pomere 2:1. Uvaríme v osolenej vode, scedíme, vymiešame s maslom a mliekom na hustejšie pyré.
Šéfkuchár: Emil Mihálik | Recept z epizódy: 09. 03. 2017
Ingrediencie
- 1 kurča
- 390 g syra NIVA originál
- 30 g strúhanky
- 100 g pomletých orechov
- 2 vajcia
- 200 g kyslej smotany
- 125 g masla
- 2 KL sušeného tymianu alebo 2 vetvičky čerstvého
- 80 g listového špenátu „baby“
- 1 PL medu
- 1 hrsť sekaných lieskových orechov
- 1 PL chrenu
- soľ
- na zemiakové pyré s Hokkaidó:
- 600 g zemiakov
- 300 g tekvice Hokkaido
- maslo (podľa potreby)
- mlieko (podľa potreby)
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame