Ingrediencie
- 1 chladené kurča
- 3-4 jablká
- 500 g cibule
- maslo Ghee
- bylinky (tymian, rozmarín, bobkový list, koriander)
- čierne korenie
- soľ
- maslo na vymastenie pekáča
- na zemiaky:
- 500 g zemiakov
- 100 g masla
- čierne korenie
- soľ
- rasca celá
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečené kurča na jablkách
Kurča naporciujeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na masle Ghee. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a uložíme do maslom vymasteného pekáča. Opečené mäso dáme na cibuľu a medzi jednotlivé kúsky vložíme jablká, tiež nakrájané na mesiačiky. Polejeme výpekom a ešte dochutíme soľou a bylinkami. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200-220 stupňov Celzia asi 30 minút. Potom znížime teplotu na 180 stupňov Celzia a dopekáme asi 60 minút. Posledných 20 minút zapekáme bez alobalu.
Uvarené celé nové zemiaky narežeme do kríža. Dnu vložíme plátok masla, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a zapečieme.
Šéfkuchár: Marcel Palonder | Recept z epizódy: 23. 06. 2019
Ingrediencie
- 1 chladené kurča
- 3-4 jablká
- 500 g cibule
- maslo Ghee
- bylinky (tymian, rozmarín, bobkový list, koriander)
- čierne korenie
- soľ
- maslo na vymastenie pekáča
- na zemiaky:
- 500 g zemiakov
- 100 g masla
- čierne korenie
- soľ
- rasca celá
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame