Ingrediencie
- 1 baby morku,
- 6-8 rožkov alebo žemlí,
- 0,5 kg prerastenej slaniny,
- hrsť celých vlašských orechov,
- 2 vajcia,
- petržlenovú vňať,
- 200 g morčacej pečienky,
- 2 dl mlieka,
- 1 dl oleja,
- soľ,
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečená Vianočná morka s orechovou plnkou
Morku nasolíme a necháme cez noc v chladničke.
Rožky nakrájame a opražíme na oleji. Zalejeme ich teplým mliekom, pridáme 2 vajíčka, petržlenovú vňať, čierne korenie, celé vlašské orechy a nakrájanú pečienku. Dôkladne premiešame. Zmesou naplníme morku. Zviažeme nožičky . Morku dáme do pekáča , podlejeme vodou ,obložíme plátkami slaninky a dáme piecť. Pečieme asi 4,5 hodiny na 150 stupňoch.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 20. 12. 2009
Ingrediencie
- 1 baby morku,
- 6-8 rožkov alebo žemlí,
- 0,5 kg prerastenej slaniny,
- hrsť celých vlašských orechov,
- 2 vajcia,
- petržlenovú vňať,
- 200 g morčacej pečienky,
- 2 dl mlieka,
- 1 dl oleja,
- soľ,
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame