Ingrediencie
- 400 g kuracej pečene,
- 50 g olivového oleja,
- 1 stredne veľká cibuľa,
- 15 g cesnaku,
- 200 ml červeného vína,
- 100 ml brandy alebo rumu,
- tymian,
- 100 ml smotany na šľahanie,
- 30 g brusnicového džemu,
- 25 g masla, masti alebo tuku,
- soľ, korenie
- na chutney:
- 50 g medu,
- šťava z ½ citróna,
- 4 sušené figy,
- ½ hrušky,
- soľ, korenie
- na redukciu z vína:
- 40 g kryštálového cukru,
- 15 g masla,
- 200 ml červeného vína,
- 20 g brusníc
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Paštéta z kuracej pečene z figovo-hruškovým chutney a redukciou z červeného vína
Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, pridáme cesnak a neskôr kuraciu pečeň. Pečeň orestujeme do polomäkka a zalejeme vínom, brandy a pridáme tymian. Víno a brandy necháme vyredukovať a zmes následne vychladnúť.
Do menšieho hrnca nalejeme med a šťavu z citróna a vyredukujeme na cca 1/3, pridáme na malé kocky nakrájané figy a neskôr pokrájané hrušky, premiešame a pod pokrievkou dusíme asi 8 minút. Pred koncom dochutíme soľou a čerstvo pomletým korením.
Na panvičku nasypeme cukor a skaramelizujeme ho, pridáme maslo, necháme rozpustiť a potom zalejeme červeným vínom a pridáme brusnice. Necháme vyredukovať na sirupovú konzistenciu. Paštétu podávame s figovo-hruškovým chutney preliate redukciou z červeného vína.
Šéfkuchár: David Cehlárik | Recept z epizódy: 23. 03. 2014
Ingrediencie
- 400 g kuracej pečene,
- 50 g olivového oleja,
- 1 stredne veľká cibuľa,
- 15 g cesnaku,
- 200 ml červeného vína,
- 100 ml brandy alebo rumu,
- tymian,
- 100 ml smotany na šľahanie,
- 30 g brusnicového džemu,
- 25 g masla, masti alebo tuku,
- soľ, korenie
- na chutney:
- 50 g medu,
- šťava z ½ citróna,
- 4 sušené figy,
- ½ hrušky,
- soľ, korenie
- na redukciu z vína:
- 40 g kryštálového cukru,
- 15 g masla,
- 200 ml červeného vína,
- 20 g brusníc
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame