Ingrediencie
- (pre 6 osôb)
- 10 veľkých paradajok,
- 20 mušlí,
- 9 hrstí guľatej ryže (1,5 hrste na osobu),
- 2 zelené papriky,
- 2 červené papriky,
- 200 g fazuľových luskov,
- korenie na paellu,
- 6 vykostených kuracích stehien,
- 2 veľké cibule,
- 6 tigrích kreviet,
- hrášok,
- mrkva,
- zelená fazuľa,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1,5 l kuracieho vývaru,
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Paella
Na panvici rozpálime olivový olej a opečieme nakrájané kuracie mäso. Potom mäso odsunieme a osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, všetko premiešame a pridáme nakrájané paradajky, zelené papriky, fazuľkové lusky, zelenú fazuľu, artičoky, hrášok a mrkvu. Ochutíme korením na paellu, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a prikryté necháme variť približne 15 minút.
Potom pridáme ryžu, poukladáme mušle (pozor – mušľu, ktorá sa po tepelnej úprave neotvorí, treba vyhodiť, nie je čerstvá), na pásiky nakrájanú papriku, prikryjeme a necháme variť ešte 15 minút. Na záver poukladáme tigrie krevety, prikryjeme alobalom, znížime teplotu a necháme zapariť ešte cca 5 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 23. 06. 2013
Ingrediencie
- (pre 6 osôb)
- 10 veľkých paradajok,
- 20 mušlí,
- 9 hrstí guľatej ryže (1,5 hrste na osobu),
- 2 zelené papriky,
- 2 červené papriky,
- 200 g fazuľových luskov,
- korenie na paellu,
- 6 vykostených kuracích stehien,
- 2 veľké cibule,
- 6 tigrích kreviet,
- hrášok,
- mrkva,
- zelená fazuľa,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1,5 l kuracieho vývaru,
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame