Ingrediencie
- 8 stredne veľkých zemiakov uvarených v šupke,
- 1 vajce,
- hrubá múka,
- 1 PL oleja,
- soľ,
- 500 g kyslej kapusty,
- 4 PL kačacieho tuku,
- 1 PL hnedého cukru,
- rasca,
- čierne korenie,
- bobkový list,
- nové korenie
- šalvia,
- 4 ks kuracích pŕs,
- 120 g bryndze,
- 2 trojuholníky taveného syra,
- 2 PL kyslej smotany,
- 100 g slaninky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Naša Papa
Zemiaky nastrúhame, pridáme k nim olej, vajce, múku a vypracujeme hustejšie cesto, osolíme a vytvoríme väčšie halušky, ktoré dáme variť do horúcej vody.
Kapustu podusíme spolu s bobkovým listom, celým korením, novým korením a rascou. Dochutíme cukrom. Mäso umyjeme a narežeme, tak aby v sme ho mohli plniť. Zmiešame bryndzu s taveným syrom, ak je zmes hustá, môžeme pridať kyslú smotanu. Prsia naplníme slaninkou a bryndzovou zmesou, uzavrieme a opečieme na kačacej masti. Potom mäso preložíme do pekáča, navrch položíme lístky šalvie a pečieme v rúre pri 180 stupňoch cca 15-20 min. Halušky zmiešame s kapustou, posypeme opečenou slaninkou a podávame s mäsom.
Šéfkuchár: Alena Pajtinková | Recept z epizódy: 27. 10. 2013
Ingrediencie
- 8 stredne veľkých zemiakov uvarených v šupke,
- 1 vajce,
- hrubá múka,
- 1 PL oleja,
- soľ,
- 500 g kyslej kapusty,
- 4 PL kačacieho tuku,
- 1 PL hnedého cukru,
- rasca,
- čierne korenie,
- bobkový list,
- nové korenie
- šalvia,
- 4 ks kuracích pŕs,
- 120 g bryndze,
- 2 trojuholníky taveného syra,
- 2 PL kyslej smotany,
- 100 g slaninky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame