Ingrediencie
- 1 kačica
- 1 cibuľa
- drvená rasca
- soľ
- soľ
- 300 g mrazených hríbov
- 60 g masla
- 4 vajcia
- 8 plátkov toastového chleba
- 200 ml sladkej smotany
- muškátový orech
- petržlenová vňať
- čierne korenie
- na kapustu:
- 1 malá hlávka kapusty
- 100 g bravčovej masti
- 1 menší zemiak
- 1 jablko
- 2 cibule
- 1-2 PL octu
- soľ
- bobkový list
- rasca drvená
- soľ
- cukor podľa chuti
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Moravská vianočná kačenka
Domácu kačicu ponoríme na desať minút do vriacej vody, vyberieme a dočistíme od peria pinzetou. Dobre umyjeme, potrieme soľou a rascou zvnútra aj zvonka. Na plnku nakrájame na kocky 6-8 plátkov toastového chleba, polejeme smotanou a necháme chvíľu postáť. Potom osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, maslo, vajíčka, nakrájané hríby a dochutíme muškátovým orechom. Dobre premiešame a opäť necháme chvíľku postáť. Kačicu naplníme plnkou, vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, môžeme pridať aj nakrájanú cibuľu a pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia aspoň 2 ½ hodiny. Zvyšok plnky môžeme piecť približne 30 minút zvlášť vo forme. V inom hrnci rozpustíme masť, na ktorej opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme nakrájanú kapustu, ktorú dochutíme rascou, bobkovým listom a kryštálovým cukrom. Prilejeme vodu a dusíme prikryté približne 10 minút. Ďalej pridáme ocot, aby nám kapusta zostala chrumkavá, nastrúhaný zemiak, jablko a posolíme. Prikryjeme a ešte 5 minút dusíme.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 12. 2017
Ingrediencie
- 1 kačica
- 1 cibuľa
- drvená rasca
- soľ
- soľ
- 300 g mrazených hríbov
- 60 g masla
- 4 vajcia
- 8 plátkov toastového chleba
- 200 ml sladkej smotany
- muškátový orech
- petržlenová vňať
- čierne korenie
- na kapustu:
- 1 malá hlávka kapusty
- 100 g bravčovej masti
- 1 menší zemiak
- 1 jablko
- 2 cibule
- 1-2 PL octu
- soľ
- bobkový list
- rasca drvená
- soľ
- cukor podľa chuti
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame