Moravská vianočná kačenka - Tajomstvo mojej kuchyne

Moravská vianočná kačenka

Maspoma

Domácu kačicu ponoríme na desať minút do vriacej vody, vyberieme a dočistíme od peria pinzetou. Dobre umyjeme, potrieme soľou a rascou zvnútra aj zvonka.  Na plnku  nakrájame na kocky 6-8 plátkov toastového chleba, polejeme smotanou  a necháme chvíľu postáť. Potom osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, maslo, vajíčka, nakrájané hríby  a dochutíme muškátovým orechom. Dobre premiešame a opäť necháme chvíľku postáť. Kačicu naplníme plnkou, vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, môžeme pridať aj nakrájanú cibuľu a pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia aspoň 2 ½ hodiny. Zvyšok plnky môžeme piecť približne 30 minút zvlášť vo forme.  V inom hrnci rozpustíme  masť, na ktorej  opražíme cibuľu do sklovita.  Pridáme nakrájanú kapustu, ktorú dochutíme rascou, bobkovým listom a kryštálovým cukrom. Prilejeme vodu a dusíme prikryté približne 10 minút. Ďalej pridáme ocot, aby nám kapusta zostala chrumkavá, nastrúhaný zemiak, jablko a posolíme. Prikryjeme a ešte 5 minút dusíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 12. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu