Ingrediencie
- 3 vykostené kuracie stehná
- na marinádu:
- ¼ šálky medu
- 3-4 PL sójovej omáčky
- 2 PL jablčného octu
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 PL limetkovej šťavy
- 1 ČL rímskej rasce
- kúsok čerstvej čili papričky
- sušené čili
- na šalát:
- asi 10 zelených šparglí
- ¼ červeného melóna
- 3 PL medu
- 1 PL limetkovej šťavy
- 1 PL jablčného octu
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá mäta
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Medové kurča s melónovo-špargľovým šalátom
Suroviny na marinádu zmiešame a vymixujeme. Mäso očistíme a uložíme do marinády aspoň na 2-3 hodiny (do chladu). Vyberieme, nakrájame na dlhé hrubé pásy, napichneme na ihlu a pečieme na grile, pokiaľ kurča nezačne karamelizovať. Počas grilovania potierame marinádou.
Špargľu očistíme a ugrilujeme na troške oleja. Melón nakrájame na kocky, pridáme med, ocot a limetkovú šťavu. Hotovú špargľu nakrájame na šikmé menšie kúsky, pridáme k melónu a dochutíme soľou, čiernym korením a nasekanou čerstvou mätou.
Ugrilované mäsko podávame spolu so šalátom.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 19. 06. 2022
Ingrediencie
- 3 vykostené kuracie stehná
- na marinádu:
- ¼ šálky medu
- 3-4 PL sójovej omáčky
- 2 PL jablčného octu
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 PL limetkovej šťavy
- 1 ČL rímskej rasce
- kúsok čerstvej čili papričky
- sušené čili
- na šalát:
- asi 10 zelených šparglí
- ¼ červeného melóna
- 3 PL medu
- 1 PL limetkovej šťavy
- 1 PL jablčného octu
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá mäta
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame