Ingrediencie
- 1 kurča
- 200 g masla
- 3-4 väčšie zemiaky
- 100 ml smotany
- 2 PL plnotučnej alebo dijonskej horčice
- 2 PL pomarančového džemu
- 2 PL javorového sirupu
- koreniaca zmes “Zlaté kura”
- bylinky (rozmarín, šalvia, pažítka, tymian, petržlenová vňať)
- soľ
- drvené čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Maslové kurča s pomarančovou glazúrou a krémovými pečenými zemiakmi
Kožu kurčaťa uvoľníme prstami, natlačíme pod ňu plátky masla a lístky šalvie. Poriadne zvonku aj zvnútra posypeme soľou a koreniacou zmesou “Zlaté kura”. Kuchynskou niťou kurča previažeme a dáme do sklenenej misy na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 135-140 stupňov (ideálne s programom „para“), pečieme asi 7-10 minút a v pečení pokračujeme ďalších 60-80 minút na tej istej teplote , no bez parného programu.
Umyté neošúpané zemiaky nakrájame na kolieska a opečieme na masle. Dáme na maslom vymastený plech, dochutíme soľou, čiernym korením, rozmarínom a tymianom. Vložíme do rúry a pečieme spolu s kurčaťom, pokiaľ nie sú hotové.
V panvici zmiešame smotanu, maslo, horčicu, necháme zovrieť a chvíľku redukujeme. Do teplého krému pridáme upečené zemiaky a chvíľku ich prevraciame. Na záver ešte dochutíme čiernym korením a bylinkami ( petržlen, šalvia, rozmarín, pažítka).
Kurča vyberieme, do časti výpeku pridáme džem a javorový sirup. Zmesou polejeme kurča a dáme zapiecť – skaramelizovať- na 10 minút pri teplote 190 C. Hotové posypeme bylinkami a podávame spolu so zemiakmi.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 01. 05. 2022
Ingrediencie
- 1 kurča
- 200 g masla
- 3-4 väčšie zemiaky
- 100 ml smotany
- 2 PL plnotučnej alebo dijonskej horčice
- 2 PL pomarančového džemu
- 2 PL javorového sirupu
- koreniaca zmes “Zlaté kura”
- bylinky (rozmarín, šalvia, pažítka, tymian, petržlenová vňať)
- soľ
- drvené čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame