Magret s karamelizovanými hruškami - Tajomstvo mojej kuchyne

Magret s karamelizovanými hruškami

Maspoma

Kačacie prsia zvrchu narežeme a posolíme morskou soľou. Dve hrušky ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny. V panvici pripravíme z cukru karamel, pridáme pokrájané hrušky, polovicu balzamového octu a varíme asi minútu. Na záver hodíme k hruškám škoricové drievko. Pridáme červené víno a varíme ešte asi 5 minút. Prsia narýchlo osmažíme na oleji tak, aby v strede zostali ružové, zabalíme ich do alobalu a necháme postáť 5-10 minút. Zvyšné dve hrušky nakrájame na drobné kocky, zmiešame s nasekanou pažítkou, druhou polovicou balzamového octu a olivovým olejom. Prsia vyberieme z alobalu a nakrájame na plátky. Podávame s karamelizovanými hruškami a hruškovým kompótom. Ozdobíme ríbezľami.

Maspoma

Šéfkuchár: Ignacio Gómez | Recept z epizódy: 02. 05. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu