Ingrediencie
- 4 hrušky,
- 50 g kryštálového cukru,
- 60 ml balzamového octu,
- 150 ml červeného vína,
- 1 škoricové drievko,
- čerstvú pažítku,
- 500 g kačacích pŕs,
- 200 ml olivového oleja,
- morskú soľ,
- hrsť čerstvých ríbezlí na ozdobu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Magret s karamelizovanými hruškami
Kačacie prsia zvrchu narežeme a posolíme morskou soľou. Dve hrušky ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny. V panvici pripravíme z cukru karamel, pridáme pokrájané hrušky, polovicu balzamového octu a varíme asi minútu. Na záver hodíme k hruškám škoricové drievko. Pridáme červené víno a varíme ešte asi 5 minút. Prsia narýchlo osmažíme na oleji tak, aby v strede zostali ružové, zabalíme ich do alobalu a necháme postáť 5-10 minút. Zvyšné dve hrušky nakrájame na drobné kocky, zmiešame s nasekanou pažítkou, druhou polovicou balzamového octu a olivovým olejom. Prsia vyberieme z alobalu a nakrájame na plátky. Podávame s karamelizovanými hruškami a hruškovým kompótom. Ozdobíme ríbezľami.
Šéfkuchár: Ignacio Gómez | Recept z epizódy: 02. 05. 2010
Ingrediencie
- 4 hrušky,
- 50 g kryštálového cukru,
- 60 ml balzamového octu,
- 150 ml červeného vína,
- 1 škoricové drievko,
- čerstvú pažítku,
- 500 g kačacích pŕs,
- 200 ml olivového oleja,
- morskú soľ,
- hrsť čerstvých ríbezlí na ozdobu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame