Ingrediencie
- na kurča:
- 2 kuracie prsia s kosťou
- 2 mrkvy
- 5 listov kelu
- cibuľa
- maslo
- citrón
- soľ
- čierne korenie
- 1 PL kryštálového cukru
- 100 ml hydinového vývaru
- olej
- na omáčku:
- 150 ml hydinového vývaru
- 100 ml smotany
- 100 ml suchého vermutu
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- maslo
- 1 PL zemiakového škrobu
- soľ
- na zemiakové šišky:
- 300 g uvarených zemiakov
- 1 žĺtok
- 1 PL tekutého masla
- 200 g hladkej múky
- olej na pečenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kurča „supreme“ s mrkvovou omáčkou a zemiakovými šiškami
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opražíme z obidvoch strán na oleji a vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C na asi 10 minút. Teplotu znížime na 90 °C a ešte dopekáme asi 10 minút. Cibuľu speníme na masle pridáme mrkvu nakrájanú na menšie tenké pásiky, soľ, citrónovú šťavu a troška kryštálového cukru. Podlejeme vývarom a necháme dusiť. Kelové listy sparíme v horúcej vode, vyberieme, prepláchneme v studenej vode a osušíme. Odstránime tuhú dužinu, listy nakrájame na rezance a opražíme na masle.
Cibuľku opražíme na masle, pridáme na tenké kolieska nakrájanú mrkvu, zalejeme vývarom a podusíme. Dochutíme soľou, smotanou, vermutom a ešte troška povaríme. Na záver rozmixujeme a v prípade potreby zahustíme zemiakovým škrobom.
Zemiakové šišky pripravíme tak, že uvarené a pretlačené zemiaky zmiešame v mise so žĺtkom, tekutým maslom, soľou a hladkou múkou. Vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na časti. Vyvaľkáme väčšie placky, z ktorých vykrajujeme kolieska. Tie vyprážame v horúcom oleji tak, aby sa nafúkli.
Prekrojené prsia servírujeme s kelovými listami dozdobené dusenou mrkvou, preliate omáčkou a ako prílohu so zemiakovými šiškami.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 01. 03. 2020
Ingrediencie
- na kurča:
- 2 kuracie prsia s kosťou
- 2 mrkvy
- 5 listov kelu
- cibuľa
- maslo
- citrón
- soľ
- čierne korenie
- 1 PL kryštálového cukru
- 100 ml hydinového vývaru
- olej
- na omáčku:
- 150 ml hydinového vývaru
- 100 ml smotany
- 100 ml suchého vermutu
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- maslo
- 1 PL zemiakového škrobu
- soľ
- na zemiakové šišky:
- 300 g uvarených zemiakov
- 1 žĺtok
- 1 PL tekutého masla
- 200 g hladkej múky
- olej na pečenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame