Ingrediencie
- 1 celé kurča,
- 2 zelené papriky,
- 2 paradajky,
- 2 väčšia cibuľa,
- 2 vajcia natvrdo,
- 200 g krupice,
- 100 g kukuričnej múky,
- Dobrota,
- bobkový list,
- 4 PL oleja,
- 3 PL paradajkového pretlaku,
- 1 konzerva zaváraných paradajok,
- chili,
- čierne korenie,
- korenie na pečené kurča
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kurča po beninsky
Kurča naporciujeme a dáme variť do vody. Pridáme cibuľu, soľ, Dobrotu, korenie a bobkový list. Varíme do mäkka. Do druhého hrnca dáme olej, na ňom podusíme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku a krátko podusíme. Potom pridáme pokrájanú paradajku, zavárané paradajky a bobkový list. Dusíme asi 15-20 min. Hotové kurča, cibuľu aj bobkový list vyberieme z vývaru, pridáme paradajkový pretlak a vývar zahustíme krupicou. (Pomer krupice a vývaru má byť asi 1:2.) Varíme do zhustnutia a na záver ešte pridáme kukuričnú múku, aby vznikla tuhá kaša. Kašu nalejeme do studenou vodou vypláchnutých misiek, do vnútra dáme uvarené vajíčko, necháme stuhnúť a potom stuhnutú kašu vyklopíme na tanier. Uvarené kuracie mäso posypeme korením na kurča a opečieme z oboch strán na oleji. Kurča podávame s kašou a dusenou zeleninou, ktorú sme podľa chuti dochutili chilli korením.
Šéfkuchár: Frobel Ganse | Recept z epizódy: 16. 02. 2014
Ingrediencie
- 1 celé kurča,
- 2 zelené papriky,
- 2 paradajky,
- 2 väčšia cibuľa,
- 2 vajcia natvrdo,
- 200 g krupice,
- 100 g kukuričnej múky,
- Dobrota,
- bobkový list,
- 4 PL oleja,
- 3 PL paradajkového pretlaku,
- 1 konzerva zaváraných paradajok,
- chili,
- čierne korenie,
- korenie na pečené kurča
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame