Kurča po beninsky - Tajomstvo mojej kuchyne

Kurča po beninsky

Maspoma

Kurča naporciujeme a dáme variť do vody. Pridáme cibuľu, soľ, Dobrotu, korenie a bobkový list. Varíme do mäkka. Do druhého hrnca dáme olej, na ňom podusíme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku a krátko podusíme. Potom pridáme pokrájanú paradajku, zavárané paradajky a bobkový list. Dusíme asi 15-20 min. Hotové kurča, cibuľu aj bobkový list vyberieme z vývaru, pridáme paradajkový pretlak a vývar zahustíme krupicou. (Pomer krupice a vývaru má byť asi 1:2.) Varíme do zhustnutia a na záver ešte pridáme kukuričnú múku, aby vznikla tuhá kaša. Kašu nalejeme do studenou vodou vypláchnutých misiek, do vnútra dáme uvarené vajíčko, necháme stuhnúť a potom stuhnutú kašu vyklopíme na tanier. Uvarené kuracie mäso posypeme korením na kurča a opečieme z oboch strán na oleji. Kurča podávame s kašou a dusenou zeleninou, ktorú sme podľa chuti dochutili chilli korením.

Maspoma

Šéfkuchár: Frobel Ganse | Recept z epizódy: 16. 02. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu